Piata romaneasca de televiziune, comparativ cu cea americana, este un mic copil. Aici ne referim doar la cantitate. Iar daca oferta televiziunilor deja existente la noi nu va satisface, cea mai buna solutie ar fi sa va faceti propriul post tv. Dar pentru asta trebuie sa stiti prin ce chinuri veti trece.

Bunaoara, am creat un personaj, Gogu, pe care l-am trimis pe la toate usile cu un teanc de dosare pentru a obtine o licenta tv. A avut ce sa care saracu’ Gogu si a avut destule usi de deschis/inchis. Mai intai a trebuit sa-si faca o firma pe numele careia sa-si deschida televiziunea mult dorita. Dupa ce Gogu a trecut de aceasta etapa, a inceput calvarul!

Primul pas: o vizita la Consiliul National al Audiovizualului. Personajul nostru a trebuit sa treaca pragul CNA-ului de vreo patru ori: sa afle cand se dau concursurile, sa depuna actele necesare, sa participe la concurs, sa depuna un dosar pentru autorizare audiovizuala. Chiar daca toate acestea se petrec in ograda unei singure institutii, Gogu nu putea sa rezolve toate treburile intr-o singura zi. Asta pentru ca a trebuit sa mai plimbe dosarele si pe la alte institutii, dupa care sa revina la CNA cu cate o aprobare.

ALTE USI, ALTE DOSARE

Pana sa participe la concursul organizat de CNA, Gogu a mers la Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) pentru a obtine avizul tehnic. Si abia la 20 de zile de la obtinerea acestui aviz, el a depus la sediul CNA dosarul de inscriere in concurs. In cinci zile de la obtinerea licentei audiovizuale, Gogu s-a intors la MCTI sa obtina licenta de emisie. Hartia care atesta acest lucru i-a fost eliberata in alte cinci zile calendaristice.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.