Dacia a vandut aproape 35.000 de masini Logan in statele Uniunii Europene in primele zece luni ale anului, mai mult decat dublu fata de perioada similara a lui 2005, conform statisticilor afisate, miercuri, de Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

Conform statisticilor ACEA, in intervalul ianuarie - octombrie au fost inmatriculate 34.902 autoturisme Dacia Logan in UE, in comparatie cu 15.524 in primele zece luni din 2005, cand exporturile Logan erau inca la inceput.

Statistica ia in calcul inmatricularile din 26 de state europene: 23 din UE, fara Cipru si Malta, plus Islanda, Norvegia si Elvetia. Cifrele ACEA se refera la masinile inmatriculate, insa in linii mari aceastea reflecta si situatia vanzarilor de autoturisme.

Cresterea Daciei a compensat aproape o cincime din scaderea de 11,2% a marcii Renault in aceeasi perioada. Per total, in grupul Renault inmatricularile au scazut cu 9,6%.

in octombrie, Dacia a vandut 3.010 unitati in tarile incluse in statistica, cu 40% peste cifra din luna a zecea a lui 2005.

Dacia are in prezent o cota de 0,3% din piata UE, unde numarul total al inmatricularilor de masini a depasit cifra de 13 milioane unitati in primele noua luni din 2006.

Franta a fost principala destinatie occidentala de export pentru companie in primele noua luni, Loganul fiind cumparat de 16.208 clienti.

Dacia a inceput comercializarea modelului Logan in septembrie 2004, iar de atunci a vandut peste 350.000 de unitati, din care o treime s-au indreptat catre peste 40 de destinatii de export.

in primul semestru al anului, repartizarea geografica a vanzarilor Logan in lume a fost urmatoarea: Europa de Est (inclusiv Romania) - 40%, Europa Centrala si de Vest - 22%, Rusia si tarile CSI - 19% si Maghreb (Africa de Nord-Vest) - 10%.

Dacia si-a propus sa exporte in acest an 88.000 de masini, adica peste 40% din productia uzinei de la Mioveni. Dacia trimite de asemenea colectii de piese catre uzinele care asambleaza modelul Logan in Maroc, Rusia si Columbia.

Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.