Actionarii Bancii Comerciale Carpatica, listata la Bursa de Valori Bucuresti, au decis majorarea capitalului social cu suma de 24 milioane lei (6,8 milioane euro), printr-o emisiune de actiuni destinata actionarilor actuali ai bancii, informeaza un comunicat al bancii.

Banca va emite 240 milioane de actiuni la un pret de emisiune de 0,15 lei pentru un titlu, "format din valoarea nominala a unei actiuni de 0,1 lei/ actiune si o prima de emisiune de 0,05 lei/ actiune", se arata in comunicat.

Actionarii isi pot exercita dreptul de preferinta intre 4 decembrie 2006 si 19 ianuarie 2007, iar plata actiunilor se va face prin virament bancar sau cash la unitatile Bancii Comerciale Carpatica, potrivit reprezentantilor bancii, informeaza NewsIn.

"Data de inregistrare care identifica actionarii asupra carora se rasfrang efectele hotararilor Adunarii Generale Ordinare si Extraordinare a Actionarilor a fost stabilita pentru 4 decembrie 2006", se precizeaza in comunicat. Actionarii au mai aprobat "noi nivele ale unor indicatori prevazuti in bugetul de venituri si cheltuieli aferent exercitiului financiar 2006", potrivit documentului citat.

Banca Comerciala Carpatica are in acest moment un capital social de 115,7 milioane lei (33 milioane euro), detinut in proportie de peste 81% de persoane fizice. Actiunile bancii sunt listate la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) si se tranzactioneaza pe piata de capital din luna septembrie a anului 2004. Ultimul pret de tranzactionare al titlurilor pe piata de capital a fost de 0,575 lei/actiune, care corespunde unei capitalizari bursiere de 665,5 milioane lei (189 milioane euro), potrivit datelor BVB.

Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.