Bancile obinuiesc de cativa ani sa se ia la intrecere cu societatile de credit de consum in ofertele speciale de finantare cu ocazia sarbatorilor, modelul fiind acela al retailerilor care accelereaza in ultimele luni ale anului prin lansarea de oferte promotionale.

Cu siguranta, in urmatoarele saptamani, datele Biroului de Credit vor releva o crestere a numarului interogarilor adresate bazei de date.

Reprezentantii creditorilor din Romania stiu foarte bine ca de Craciun si de Paste febra consumului creste, si astfel nu stau cu mainile in san. Asadar, jucatorii din sistemul bancar dau tonul luptei promotiilor de sarbatori cu o luna si jumatate, chiar cu doua luni inainte de perioada propriu-zisa a sarbatorilor.

Doua aspecte sunt definitorii in strategia bancilor in perioada premergatoare sarbatorilor de iarna: in primul rand, potentialul pietei in pe baza cresterii apetitului pentru consumu si , in al doilea rand, concurenta acerba pe care o primesc din partea marilor retaileri si campaniile lor in oferte generoase pentru acordarea de credite.

Raiffeisen deschide 'balul'

O miscare interesanta vine de la Raiffeisen Bank care a lansat ieri oferta de sarbatori, care include o reducere a dobanzilor la creditele de consum cu 6%, de la 15,9% pana la 9,9% si dobanda zero la cumparaturile prin cardurile de credit care vor fi emise pana la 30 noiembrie, potrivit unui comunicat al bancii.
Bancherii au inceput sa dea credite promotionale
Oferta Raiffeisen Bank este valabila in ultimele doua luni ale anului a mai informat comunicatul bancii. Banca promite o documentatie simplificata, solicitandu-se clientilor o carte de identitate si o adeverinta de venituri. "Costurile sunt formate doar din dobanda si comisionul unic de procesare", se arata in comunicat.

Clientii care solicita un credit de consum nu sunt obligati sa isi faca asigurare de viata sau a produselor, nu au nevoie de avans, girant sau carte de munca, iar imprumutul nu include alte taxe si comisioane, precum comisionul lunar de administrare, precizeaza reprezentantii bancii.

"Creditul promotional este disponibil direct in magazinele partenerilor strategici ai Raiffeisen Bank din diverse domenii de activitate: hypermarketuri, retaileri de electronice, electrocasnice si produse IT&C, furnizori de produse pentru casa, amenajari imobiliare si bricolaj", se mentioneaza in comunicatul bancii..

Pentru creditul de consum in lei "5 ani Selgros", rata dobanzii este redusa la 5% pentru primele cinci luni ale creditului.

Persoanele care aplica, pana pe 30 noiembrie, pentru un card de credit Raiffeisen Bank Standard, co-brand cu Vodafone sau Gold, beneficiaza de dobanda zero in 2006 pentru toate cumparaturile efectuate cu cardul, iar cei care fac cel putin trei cumparaturi in ultimele doua luni ale anului pot castiga premii care se acorda prin tragere la sorti, sustin reprezentantii bancii.

Banca Romaneasca: De sarbatori, cresc nevoile de finantare

Banca Romaneasca a relansat "Creditul de nota 10" in lei la pachet cu un card de credit gratuit, valabil intre 8 noiembrie si 31 decembrie, perioada in care clientii pot primi bonus un card de credit fara plata comisionului de emitere si a celui de administrare pentru primul an.

"Cardul de credit" este oferit cadou in cadrul pachetului de creditare, iar clientii beneficiaza de cel mult 5.000 euro (echivalent in lei) fara garantii, precum si de facilitatile obisnuite atasate acestui produs, se arata in comunicatul de luni al bancii. Astfel, clientul va avea acces la linia de credit 24 de ore din 24, sapte zile pe saptamana, in tara si strainatate.

Cardul de credit poate fi folosit, atat pentru plati la comercianti, cat si pentru retrageri de numerar de la bancomate (ATM-uri). Marele avantaj oferit pentru platile la comercianti este dobanda de 0% pentru sumele returnate in perioada de gratie de pana la 45 de zile.
Bancherii au inceput sa dea credite promotionale
"Creditul cu 10 pe linie" poate fi obtinut fara garantii, perioada de rambursare este de pana la zece ani, iar limita de creditare este de pana la 10.000 euro (echivalent in lei). in plus, "Creditul cu 10 pe linie" poate fi obtinut prin solicitare telefonica, fara sa fie nevoie sa mergi la banca.

Acest credit a fost lansat de Banca Romaneasca in primavara acestui an, iar dobanda sa anuala este de 11,5%, in vreme ce comisionul lunar de monitorizare a creditului este de 0,3% din valoarea creditului aprobat. Comisionul include si asigurarea de viata a solicitantului.

Banca a afisat pe pagina sa de internet o dobanda anuala efectiva (DAE) de 17,19% pentru "Creditul cu 10 pe linie" in valoare de 10.000 euro (echivalent in lei) acordat pentru zece ani.

"In perioada sarbatorilor de iarna, cheltuielile cresc mai rapid si odata cu ele nevoile de finantare. Prin aceasta oferta, Banca Romaneasca vine in sprijinul clientilor, oferindu-le oportunitatea de a-si putea permite cheltuieli mai mari in sezonul de iarna, prin pachetul de creditare pus la dispozitie de banca", a spus directorul general adjunct al Bancii Romanesti, Paul Isoiu.

BCR cere dobanzi mai mici la creditul in lei

Banca Comerciala Romana (BCR) a anuntat acum doua saptamani ca micsoreaza dobanda la creditele de nevoi personale in lei Divers Extra BCR pana la 11,4% pe an, cu ocazia campaniei promotionale desfasurate intre 01 noiembrie 2006 si 30 ianuarie 2007.

Reducerile de dobanda pentru aceste credite pot fi de pana la 2,1 puncte procentuale din dobanda obisnuita. Pentru creditele contractate pe cel mult un an, dobanda va fi de 11,4% pe an in perioada desfasurarii campaniei promotionale, iar pentru creditele contractate pe cel putin un dobanda este de 11,9% pe an in aceeasi perioada. Dobanda anuala efectiva pentru un credit de 35.000 lei, contractat pe perioada maxima de 120 luni, este de 17,64% pe an.

Dobanda este calculata in functie de dobanda de referinta a BCR la care se adauga o marja fixa. Dobanda este revizuibila semestrial, la 31 martie si 30 septembrie. Suma maxima ce poate fi imprumutata prin creditul Divers Extra BCR este de 10.000 euro (echivalent in lei) pe o perioada de pana la zece ani.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.