Ministerul Justitiei refuza in continuare sa avizeze din punct de vedere al legalitatii hotararea de guvern ce reglementeaza, dupa modelul propus de Ministerul Economiei si Comertului, vanzarea unui pachet de opt la suta din actiuni Petrom catre salariatii acestei societati.

MJ isi mentine refuzul de a aviza, din punct de vedere al legalitatii, procedura de vanzare stabilita de MEC, deoarece nu s-a stabilit inca, "fara echivoc", sfera persoanelor care urmeaza sa beneficieze de acest act guvernamental.

Ministerul Justitiei a remis , agentiei NewsIn, un comunicat in care precizeaza ca, in pofida articolelor aparute in presa ultimelor zile, institutia isi mentine pozitia exprimata in cele doua scrisori trimise Ministerului Economiei si Comertului, referitor la vanzarea pachetului de opt la suta din actiunile Petrom catre salariatii acestei societati.

Ministrul Justitiei considera ca au dreptul sa cumpere actiuni Petrom toti angajatii existenti din 26 august 2006 (momentul intrarii in vigoare a Ordonantei Guvernului nr. 55/2003) si pana in prezent.

Ministerul Justitiei asteapta ca Ministerul Economiei si Comertului sa transmita spre avizare un proiect de Hotarare de Guvern in conformitate cu prevederile legale, se spune in finalul comunicatului.

Ministrul justitiei, Monica Macovei, si ministrul economiei, Codrut seres, s-au intalnit miercuri pentru a discuta pe tema unei propuneri a Ministerului Economiei, potrivit careia salariatii de la momentul transferului dreptului de proprietate de la stat la OMV, 14 decembrie 2004, vor avea dreptul sa cumpere actiuni. Surse guvernamentale au declarat, joi, pentru NewsIn, ca aceasta varianta a picat, fiind respinsa de ministrul Justitiei si ca, in prezent, in discutie se afla doar varianta care prevede ca vor cumpara actiuni toti angajatii din august 2003 si pana in prezent.

Petrom inregistra la finele lui 2003, potrivit raportului anual al companiei, 56.694 salariati, in timp ce la finele lui 2004 figurau ca angajati 50.010 de persoane. Dupa primul semestru din 2006, Petrom avea 38.136 de angajati.

La mijlocul lunii trecute, Ministerul Economiei si Comertului (MEC) a trimis Ministerului Justitiei o adresa prin care propune ca salariatii Petrom de la momentul transferului dreptului de proprietate catre OMV, 14 decembrie 2004, sa fie beneficiarii pachetului de 8% din actiuni.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.