Oficialii gigantului american de tehnologie 3M sunt preocupati de prioritizarea afacerilor astfel incat au decis sa vanda divizia pharma caracterizata printr-un ritm scazut de crestere. 3M este recunoscuta prin faptul ca activeaza in zeci de domenii precum cel al telecomunicatiilor, constructii , insa este cel mai cunoscut pentru inventarea benzii adezive transparente (scotch).

Astfel, reprezentantii 3M au declarat citati de IHT ca isi vor vinde afacerile farmautice pentru aproximativ 2,1 miliarde de dolari ( 1,64 mld. de euro) in cadrul a trei tranzactii distincte. Aceasta miscare nu este o surpriza mai ales ca oficialii grupului american au declarat in luna aprilie ca divizia pharma ar fi mai profitabila in portofoliul unui concern specializat in producerea si distribuirea de medicamente.

Graceway Pharmaceuticals va plati 875 de milioane de dolari pentru operatiunile pharma din Statele Unite, Canada si America Latina, iar producatorul de medicamente suedez Meda AB va achizitiona in schimbul sumei de 857 milioane de dolari divizia din Europa. Un grup de investitii din care fac parte Ironbridge Capital si Archer Capital a decus sa plateasca 349 milioane de dolari pentru operatiunile 3M din Asia, Australia si Africa de Sud.

Compania 3M este listata la bursa de la New York, fiind una dintre firmele care intra in componenta indicelui bursier Dow Jones. 3M este una din cele mai mari corporatii americane cu un portofoliul de peste 50.000 de branduri.

3 M este prezenta pe piata romaneasca in domenii precum cel medical, al controlului traficului rutier, telecomunicatii si utilitati, stomatologie, industria auto, benzi adezive si adezivi, abrazive, produse de uz casnic si profesional.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.