Grupul Walt Disney Co. a anuntat dublarea profitului pentru cel de-al patrulea trimestru al anului 2006, pe fondul performantelor notabile ale parcurilor de distractii precum si a unor filme sau emisiuni TV, precum "Piratii din Caraibe" sau "High School Musical", conform Reuters citata de NewsIn.

"Disney a avut un an extraordinar care va fi greu de depasit", a declarat un analist al Sanders MorrisHarris, David Miller. "Atunci cand esti asa de mare, este greu sa cresti rapid".

Asteptarile legate de performantele Disney au crescut odata cu preluarea postului de director executiv de catre Robert Iger, care a demarat imediat un proces de achizitii, cea mai importanta fiind achizitionarea studioului de animatie Pixar Animation Studios, de reduceri ale cheltuielilor la divizia producatoare de filme a companiei precum si de extindere a vanzarilor grupului pe internet.

Disney a anuntat un profit de 782 de milioane de dolari in cel de-al patrulea trimestru al anului in curs, mai mult decat dublu fata de suma de 379 de milioane de dolari obtinuta in aceeasi perioada a anului trecut.

Veniturile au crescut cu 14%, pana la 8,8 miliarde de dolari, peste estimarile realizate de un grup de analisti pentru Reuters, care mizau pe venituri de 8,7 miliarde de dolari.

Pentru ultimul trimestru al anului fiscal 2006, divizia de divertisment a grupului a fost cea mai profitabila, inregistrand o crestere a veniturilor de 33%, pana la doua miliarde de dolari, profiturile operationale ale acestei divizii fiind de 214 milioane de dolari, fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand grupul inregistrase pierderi de 313 milioane de dolari.

Veniturile posturilor de televiziune ale grupului, majorate de publicitate si in special de performantele posturilor ESPN si ABC, care au difuzat seriale extrem de populare precum "Lost" sau Desperate Housewives", au crescut cu 10%, iar profiturile operationale au crescut cu 18%, pana la nivelul de 883 milioane de dolari.

Veniturile obtinute de pe urma vanzarii diferitelor produse au crescut cu 9% in timp ce profiturile operationale ale Disney au crescut cu 1% pana la valoarea de 139 de milioane de dolari.

Grupul Disney a precizat ca se asteapta vaniturile obtinute in anul 2007 de pe urma vanzarilor si descarcarii de produse media de pe internet sa genereze venituri de aproximativ 700 de milioane de dolari.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.