Grupul german de asigurari Allianz ar putea fi obligat la plata a unor compensatii suplimentare in valoare de multe sute de milioane de dolari, dupa atentatele de la 11 septembrie 2001 din New York.

"O curte de apel federala a confirmat recent decizia privind aceste compensatii si este timpul ca grupul Allianz sa isi respecte obligatiile contractuale", a declarat guvernatorul statului New York, George Pataki, pentru cotidianul de afaceri Financial Times, dupa cum informeaza NewsIn.

Opinia acestuia este impartasita de primarul orasului, Michael Bloomberg, care a afirmat pentru cotidianul german ca "reconstructia rapida a World Trade Center este prea importata pentru cartierul de afaceri din Manhattan, pentru New York si pentru intreaga tara, pentru a fi intarziata de litigii juridice".

Allianz a fost nevoita ramburseze suma de 553 de milioane de dolari proprietarului cladirilor, Larry Silverstein, care cumparase complexul cu doar doua luni inainte de atentatele din 2001. Curtea de apel din New York decisese in cursul lunii trecute in favoarea fostului proprietar, care cerea drept despagubire o suma mult mai mare, cazul acestuia bazandu-se pe ideea ca distrugerea turnurilor poate fi considerata precum doua evenimente distincte.

Aceasta decizie ar putea obliga grupul german la plata a unei sume duble fata de cea virata deja. Un tribunal de arbitraj va trebui sa stabileasca suma exacta pe care grupul Allianz va trebui sa o plateasca. Mai multe companii de asigurari au contestat aceasta decizie, de a oferi aceste sume lui Silverstein, care a fost insarcinat cu constructia noului turn, numit, Freedom Tower, pe locul fostelor turnuri gemene.

"Reconstructia ar fi putut incepe imediat, intarzierile nu se datoreaza firmelor de asigurare", a precizat Allianz, prin purtator de cuvant Andreas Shell, pentru Financial Times Deutschland. Santirul proiectului Freedom Tower, care se estimeaza ca va fi finalizat in 2011, a fost inaugurat in luna aprilie a anului curent, dupa mai multe intarzieri.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.