Cel mai mare grup bancar al lumii doreste sa-si extinda activitatile din Romania fie prin investitii mai mari in dezvoltare, fie prin achizitionarea unei banci locale, reiese dintr-o declaratie acordata Mediafax de catre presedintele diviziei de corporate si investment banking pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa, William J Mills. Acesta a explicat ca, la nivel european, Citigroup nu este interesat de achizitia unor banci cu expunere regionala, preferand sa cumpere si sa devolte proiecte locale, iar reteaua regionala sa fie construita in interiorul grupului.

In urmatorul an, Citibank Romania isi va extinde prezenta atat pe segmentul de retail, cat si pentru serviciile destinate companiilor. Astfel, CitiFinancial - divizia de credite de consum - va deschide pana la finele anului viitor 13 agentii si 16 birouri de vanzari. Reteaua actuala cuprinde 18 agentii CitiFinancial si 22 centre mobile de vanzare directa. "Dupa cei zece ani, in care ne-am dezvoltat relatiile cu firmele multinationale si companiile de top din Romania, suntem foarte interesati sa ne extindem activitatea pe segmentul de intreprinderi mici si mijlocii", a adaugat Mills.

El a precizat ca Citibank Romania intentioneaza sa-si dubleze reteaua de unitati dedicate companiilor, in prezent avand 8 astfel de sucursale. La finele lunii septembrie, Citibank Romania a raportat active totale de 719 milioane euro, plasandu-se pe locul 13 in topul bancilor romanesti, cu o cota de piata de 1,7%. Citigroup este cel mai mare furnizor de servicii financiare din lume, gestionand 200 de milioane de conturi in peste 100 de tari. Activele grupului au atins 1.746 miliarde dolari, la finele lunii septembrie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.