Piata produselor farmaceutice a crescut cu 19 la suta fata de anul trecut, iar ritmul mediu de crestere pentru 2007 poate fi estimat intre 10 si 15 la suta , a declarat directorul Cegedim Petru Craciun, citat de NewsIn.

Potrivit directorului Cegedim, Petru Craciun, cea mai spectaculoasa si constanta crestere o reprezinta piata medicamentelor cardiovasculare care a crescut cu 35 la suta fata de anul trecut. El a explicat faptul ca aceasta crestere se datoreaza cresterii duratei de viata, dar si publicitatii care s-a facut in ultima vreme medicamentelor de pe acest segment.

Potrivit directorului Cedegim, Petru Craciun cresterea pietei va tine si de unii factori conjuncturali, dar nu va atinge 30 la suta, cat aproximeaza unele companii farmaceutice. El a adaugat ca spre deosebire de Bulgaria unde piata are sustinere publica de peste 75 la suta, in Romania, piata este doar 50 la suta sustinuta, dar consumul de medicamente este similar in ambele tari.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.