Consiliul director al grupului farmaceutic olandez A&D Pharma va lua in calcul si posibilitatea ca de anul viitor aceasta companie sa fie listata la Bursa de Valori din Bucuresti, a anuntat presedintele Dragos Dinu, prezent la congresul Pharma Business.

A&D Pharma care detine in Romania distribuitorul farmaceutic Mediplus si cea mai mare retea de farmacii romaneasca Sensiblu s-a listat la Londra pe 25 octombrie printr-o oferta publica initiala in cadrul careia a vandut 30 la suta dintre actiuni pentru 120 de milioane de euro. "Actiunile A&D Pharma au crescut imediat dupa listarea pe Bursa din Londra si apoi s-au stabilizat", a declarat Dragos Dinu citat de NewsIn.

Actiunile A&D Pharma au intrat la tranzactionare pe piata reglementata a Bursei din Londra (London Stock Exchange), cu simbolul ADPH, Certificatele Globale de Depozit emise de A&D Pharma fiind tranzactionate din 19 octombrie 2006. Cele 60 de milioane de actiuni ale companiei au fost listate sub forma a zece milioane de Certificate Globale de Depozit, detinute de Sograno B.V., principalul actionar al companiei A&D Pharma. Pretul stabilit pentru listare a fost de 2 euro pentru o actiune (12 euro pentru un Certificat Global de Depozit), ceea ce implica o capitalizare a companiei A&D Pharma de 400 milioane euro la inceputul listarii.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.