Altex a dublat limita pentru serviciul financiar "credit doar cu buletinul" de la 20 de milioane, cat era pana in prezent, la 40 de milioane. Este vorba despre valoarea maxima a creditului ce poate fi acordat, in aceste conditii, care include atat valoarea de raft a produselor solicitate, cat si dobanzile si comisioanele care trebuie platite pana la stingerea datoriei. Aceasta inseamna ca, pentru un credit maxim de 40 de milioane lei, contractat pe o perioada de 5 ani, pretul de raft al produsului care se doreste a fi achizitionat nu poate depasi 24.145.000 lei. Daca se opteaza pentru o perioada de creditare de 24 de luni, valoarea dobanzilor si comisioanelor va fi mai mica, deci se pot cumpara produse al caror pret este de pana in 30.170.000 lei, iar pentru 6 luni - 35.040.000. Formalitatile de acordare a acestui tip de credit au ramas neschimbate, salariul minim solicitat fiind de 2.250.000 lei.

De la lansarea primei variante a acestui tip de creditare, in luna octombrie a anului trecut, si pana acum, peste 100.000 de romani au apelat la acest sistem. Din punct de vedere al rambursarilor a fost un exercitiu financiar reusit, iar Dan Ostahie, presedintele Altex, a recunoscut cinstit si ca s-a dovedit a fi un catalizator al vanzarilor companiei, care a putut, astfel, sa incheie anul 2004 cu o cifra de afaceri de peste 170 milioane de euro.
Dublarea limitei de credit impreuna cu o crestere intensiva a tipurilor de produse care vor putea fi gasite pe rafturi ii face pe reprezentantii companiei respective sa estimeze, pentru anul 2005, atingerea unui volum de vanzari de peste 220 milioane de euro.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.