Electroputere Craiova ar putea fi vanduta pe un euro, in schimbul angajamentului cumparatorului ca va prelua datoriile si va face investitii in productie, a declarat presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, Teodor Atanasiu

"Am discutat cu premierul varianta vanzarii pe un euro a unitatii Electroputere, pentru ca nu poate fi impartita pe fluxuri de productie sau pe active intrucat acestea se suprapun, sunt in interdependenta, nu pot fi separate. Astfel ca vom vinde intregul pachet de actiuni pe un euro si vom lua in calcul doar oferta de investitii si preluarea datoriilor", a explicat Atanasiu pentru NewsIn.

AVAS urmeaza sa pregateasca o hotarare de guvern speciala prin care sa aprobe metoda de vanzare pe un euro a uzinei Electroputere Craiova si, de asemenea, sa realizeze toate calculele necesare pentru a stabili cuantumul la care se va ridica investitia, astfel incat sa poata fi continuata productia. Potrivit lui Atanasiu, AVAS va face o grila de punctaj care nu se va axa pe valoarea de cumparare a actiunilor, ci pe programul investitional si pe plata datoriilor.

"Nu exista cumparatori care sa fie interesati sa preia societatea, din cauza datoriilor uriase. A-TEC Industries AG a fost singura companie care si-a manifestat interesul in acest sens, dar a fost doar o discutie de principiu si nu pot sa plateasca toate datoriile", a precizat presedintele AVAS.

Companiile care au depus scrisori de interes la AVAS pentru privatizarea Electroputere ar putea forma consortii si sa prezinte planuri de investitii ca sa poata prelua fiecare activele care ii intereseaza.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.