Bursa de Valori Bucuresti a avut o evolutie stabila in ultima perioada, iar dupa aderarea la Uniunea Europeana, capitalizarea bursiera ar putea ajunge la o treime din Produsul Intern Brut (PIB), daca judecam dupa potentialul de dezvoltare al economiei romanesti, potrivit lui Varujan Vosganian

Presedintele comisiei Buget Finante din Senat, Varujan Vosganian a precizat ca pentru a ajunge la asemenea performante, Romania trebuie sa aiba o viziune corelata a pietelor. "Trebuie sa existe o colaborare mai stransa intre banci, piata de capital, fondurile de pensii si autoritati, astfel incat piata de capital sa nu fie doar un motor al prezentului si o garantie pentru viitor", a spus Vosganian, citat de NewsIn, in cadrul seminarului cu tema "Cerintele UE cu privire la piata de capital".

"in urmatorii trei, patru ani, piata de capital din Romania isi va pierde avanajul de pe care il are in acest moment, de a fi o piata emergenta, si asta in principal datorita procesului de armonizare a legislatiei pietei la normele europene", a spus Paul Miclaus, vicepresedintele Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare.

Presedintele Bursei de Valori Bucuresti, Septimiu Stoica, a evocat pasii facuti de piata de capital din Romania, si mai ales de Bursa de Valori Bucuresti pentru a transpune legislatia romaneasca in domeniu la cea europeana. "Uneori, procesul de armonizare a fost dureros, dar incercam sa largim oferta de instrumente financiare pentru a atrage cat mai multi investitori", a spus Stoica.

Bursa de Valori Bucuresti se pregateste sa lanseze produse derivate si a alte tipuri de instrumente. "in acest moment platforma de tranzactionare pentru produsele derivate este gata, intentionam sa transformam Societatea Nationala de Compensare, Decontare si Depozitare in casa de compensatie pentru Bursa de Valori Bucuresti. Nu este vorba de competitie cu o alta bursa ci de intregirea genului de operatiuni pe care le ofera Bursa de Valori Bucuresti, astfel incat, integrat vorbind, costurile sa fie mai mici pentru investitorii care doresca sa investeasca in mai multe tipuri de produse", a mai spus Stoica.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.