China a devenit motorul de crestere a economiei mondiale, iar vocile protectioniste care se impotrivesc acestei idei s-au angajat intr-o "incercare sterila de a opri timpul", a afirmat Gordon Brown, ministrul de Finante britanic, citat de AFP.

Oficialul englez se afla intr-o vizita de lucru la Beijing, pe agenda aflandu-se probleme legate de comert si de intarirea relatiilor dintre cele doua tari. Brown urma sa se intalneasca, ieri, si cu Wen Jiabao, prim-ministrul chinez, si Zhou Xiaochuan, guvernatorul bancii centrale a tarii asiatice, printre prioritatile oficialului britanic numarandu-se interesele comerciale privind una dintre cele mai importante piete pentru companiile din tara sa. Brown a mai transmis un mesaj in care avertiza ca cea mai numeroasa populatie a globului este un jucator prea important in economia globala pentru a fi ignorat. Analistii se asteapta ca Brown sa solicite Chinei ca societatile britanice sa aiba acces mai usor la piata chineza a serviciilor, cum ar fi cea a asigurarilor, arie in care Marea Britanie intentioneaza sa sporeasca exporturile.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.