Compania bauMax Romania, subsidiara a grupului austriac de magazine de distributie de materiale de constructii si amenajari interioare, a inaugurat la Sibiu cel de-al doilea centru comercial propriu din tara.

Magazinul bauMax din judetul Sibiu este situat in cadrul complexului comercial European Retail Park, din selimbar, si are o suprafata de 10.000 de metri patrati. Magazinul de la Sibiu, in care lucreaza 124 de angajati, este al doilea dintr-o serie de magazine pe care bauMax si-a propus sa le lanseze pana in 2009.

Potrivit reprezentantilor companiei, investitia medie pe magazin este de 10 milioane de euro. Reprezentantii bauMax Romania au declarat ca, dupa lansarea bauMax Sibiu, compania se va pregati pentru lansarea de anul viitor a altor trei magazine, in Cluj, Targu Mures si Craiova, iar in 2008 a celui din Bucuresti, care va fi situat in cadrul centrului comercial Sun Plaza, conform NewsIn. Potrivit presedintelui bauMax Romania, Joerg Bierlein in urmatorii 5 ani, ca urmare a expansiunii preconizate, bauMax tinteste atingerea unei cifre de afaceri de 2 miliarde euro.

"bauMax a investit, pentru primele 2 magazine deschise, fonduri de 10 milioane euro/magazin, oferind circa 250 de locuri de munca. bauMax este o companie de familie si tot ca intr-o familie sunt tratati si angajatii sai. Acestia beneficiaza de oferte atragatoare de la scolarizari pe diverse teme de interes pana la posibilitatea de dezvoltare internationala a carierei.in ceea ce priveste deschiderea unui magazin in Bucure sti, putem spune ca in Capitala pretul terenului este momentant mai scump ca la Viena", a declarat presedintele bauMax Romania, Joerg Bierlein.

bauMax este deja prezent in sase tari din Europa, avand 122 de magazine. Firma austriaca a obtinut in 2005 o cifra de afaceri de 1,1 miliarde euro, situandu-se printre primele 15 lanturi europene de bricolaj, iar pentru 2006 compania estimeaza o cifra de afaceri de 1,2 miliarde de euro. Aproape jumatate din cifra de afaceri anuala a fost realizata in filialele bauMax din Cehia, Slovacia, Ungaria, Slovenia si Croatia. in concernul bauMax lucreaza in prezent 7.000 de angajati, dintre care 3.100 sunt in filialele bauMax din Europa Centrala si de sud-est.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.