Modalitatea de abordare a temei reglementarii bacsisului se va defini dupa un studiu privind felul in care acesta este agreat si institutionalizat in tarile occidentale si dupa consultari cu expertii de la Finantele Publice. Este de notorietate felul in care in Statele Unite ale Americii, de exemplu, sunt specificate punctual bacsisurile pentru ospatari, soferi, receptioneri, garderobieri. Pentru servirea la masa, ele sunt chiar nuantate in functie de atitudinea prestatorului.

La fel, in toate tarile Europei occidentale bacsisul in turism este normat explicit sau implicit. aPrincipalul rezultat pe care-l asteptam de la aceasta initiativa este cresterea calitatii serviciilor, in paralel cu garantarea veniturilor suplimentare pentru prestatori si, implicit, satisfactia consumatorilor de produse turistice, este de parere Marius Crivtonencu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism. Este de retinut ca, in intentia noastra, legiferarea bacsisului nu inseamna automat legiferarea obligativitatii bacsisului". Acesta este adanc inradacinat in practicile comerciale romanesti, avand, ca si concept, conotatii preponderent negative. Prin includerea sa intr-un sistem de recompensare normat si transparent, ANT intentioneaza realizarea unei contributii la schim-barea in bine a mentalitatii si, acolo unde se simte nevoia, stimularea unui plus de profesionalism.

Romania Libera

Sursa: Romania Libera



Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.