Persoane din conducerea AVAS au facut presiuni pentru scoaterea uzinei Timpuri Noi de sub monitorizare, astfel incat pe o parte din terenul pe care isi desfasoara firma activitatea sa fie dezvoltat un proiect imobiliar, a declarat agentiei Mediafax fostul sef al institutiei, Razvan Orasanu.

Societatea Timpuri Noi a fost privatizata in anul 2003, atunci cand Asociatia Salariatilor a preluat un pachet de 69,9% din capitalul social cu suma de 1,1 milioane euro. Ulterior, a fost realizata o majorare de capital, participatia actionarului majoritar urcand la 73% din titluri.

Potrivit lui Orasanu, uzina se afla sub monitorizare pana in anul 2008, insa persoane din conducerea Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) au incercat de cinci ori, in timpul mandatului sau, sa inchida procesul de monitorizare mult mai devreme, ceea ce ar fi permis desfiintarea Asociatiei Salariatilor si vanzarea unor active.

El considera ca "miza afacerii" consta in terenul pe care isi desfasoara firma activitatea, in suprafata de 5,5 hectare, care potrivit presei centrale a fost evaluat la circa 30 milioane de euro.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.