Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a cheltuit 107,4 milioane de lei (peste 30 milioane de euro) pentru privatizarea BCR, incluzand cheltuieli de consultanta si comisioane bancare, dar si indemnizatiile membrilor comisiei de privatizare, au declarat agentiei MEDIAFAX surse oficiale.

O suma de 83,9 milioane de lei a fost cheltuita pentru servicii de consultanta in privatizarea BCR si pentru comisioane bancare, iar 23,5 milioane de lei au fost achitate pentru stingerea obligatiilor de plata stabilite in sarcina bancii si a AVAS prin sentinte judecatoresti definitive si irevocabile.

La sfarsitul anului trecut, Erste Bank a castigat licitatia de privatizare a BCR, oferind 3,75 miliarde de euro pentru pachetul de 61,88% din actiunile bancii. Privatizarea a fost finalizata in luna octombrie, cand Erste Bank a virat suma aferenta tranzactiei. Statul roman a incasat 2,2 miliarde de euro, iar BERD si IFC au primit, fiecare, aproximativ 750 milioane de euro pentru pachetele reprezentand 12,5% din capitatul social al bancii.

Activele BCR depasesc 10 miliarde de euro, plasand-o pe primul loc in topul bancilor din Romania.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.