Fondul Proprietatea asteapta sa primeasca 242,5 milioane euro, reprezentand suma incasata de stat din vanzarea a 4% din actiunile Bancii Comerciale Romane (BCR), a declarat pentru Mediafax presedintele Consiliului de Supraveghere al Fondului Proprietatea, Alexandru Paunescu. "Am transmis, in urma cu trei zile, la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) o informare referitoare la faptul ca avem dreptul la banii din privatizarea BCR, conform legii", a spus Paunescu.

Paunescu a mentionat ca Fondul nu a primit de la AVAS nici un raspuns in ceea ce priveste modalitatea, moneda sau data primirii banilor. Potrivit Legii 247/2005, la Fondul Proprietatea se vor vira, pe masura incasarii, diverse sume printre care si cele primite din vanzarea catre investitorul strategic a 4% din actiunile BCR. Erste Bank a castigat licitatia de privatizare a BCR, oferind 3,75 miliarde euro pentru pachetul de 61,88% din actiunile bancii.

Statul roman a incasat 2,2 miliarde de euro, iar BERD si IFC au primit fiecare aproximativ 750 milioane de euro pentru pachetele reprezentand 12,5% din capitatul social al bancii. Cheltuielile pentru privatizarea BCR suportate de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) s-au ridicat la circa 108 milioane lei (peste 30 milioane euro), au declarat agentiei Mediafax surse oficiale.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.