Romanii care lucreaza legal in Italia si nu mai vor sa achite lunar chiria pot opta pentru achizitionarea unei locuinte. Zonele de la periferia oraselor ofera preturi mai bune

Preturile percepute la locuintele din orasele italiene sint pentru toate buzunarele. Daca in zonele centrale sau cele semicentrale valoarea apartamentelor poate parea prohibitiva pentru romani, cele de la periferie sint ceva mai ieftine. Diferenta de pret este cauzata de distanta fata de centrul orasului, de dotari si de suprafata locuibila.

In ceea ce priveste achizitionarea de proprietati imobiliare in Italia de catre romani, acestia nu trebuie sa isi faca prea multe griji. Iminenta intrare a Romaniei in Uniunea Europeana va ridica restrictiile de cumparare a unei proprietati de catre cetatenii romani in Italia. Piata imobiliara din aceasta tara este una matura, cu preturi relativ stabile si cu norme bine reglementate. In ceea ce priveste nivelul chiriilor, acesta este destul de mare mai ales pentru cei care doresc sa locuiasca in zone cit mai aproape de centrul orasului. Orasele care ilustreaza cel mai bine piata imobiliara din Italia sint Roma, capitala tarii, Milano si Florenta.

Preturi pe masura cartierului

Preturile locuintelor din capitala Italiei, Roma, variaza in functie de zona in care se afla. Astfel, cele din zonele centrale si semicentrale sint destul de scumpe, iar cele de la periferie sint considerabil mai ieftine. De exemplu, o garsoniera situata in zona de sud, la periferie, cu o suprafata de 40 mp, costa 55.000 de euro, pe cind o alta garsoniera, comparabila cu aceasta, cu o suprafata de 45 mp, dar situata intr-o zona semicentrala, valoreaza mai mult, aproximativ 80.000 de euro.

Diferenta de pret dintre o garsoniera si un apartament de doua camere din Roma este de asemenea covirsitoare, de obicei dubla. Un apartament de doua camere din capitala, cu o suprafata de 50 mp, in partea de sud, intr-o zona semicentrala, costa si 160.000 de euro. Cei care doresc un apartament mai mare vor plati mai mult. Un apartament de trei camere cu o suprafata de 65 mp valoreaza in jur de 175.000 de euro, iar unul de patru camere, tot intr-o zona periferica, dar cu o suprafata de 95 mp, are o valoare de aproximativ 189.000 de euro.

"Atena" Italiei

Florenta, unul dintre orasele cu insemnatate turistica din Italia, este supranumit "Atena" Italiei. Acesta adaposteste numeroase monumente din perioada renascentista. Acest lucru a facut ca preturile pietei imobiliare sa fie relativ mai mari decit in capitala tarii, Roma. In Florenta, o garsoniera de 25 mp, situata intr-o zona semicentrala, valoreaza in jur de 140.000 de euro. Preturile la apartamentele de doua camere sint ceva mai mari. Un astfel de apartament situat de asemenea intr-o zona semicentrala, cu o suprafata de 42 mp, costa aproximativ 155.000 de euro. Pentru un apartament de trei camere, cu o suprafata de 80 mp, se platesc in jur de 188.000 de euro, iar pentru un apartament de patru camere cu o suprafata de 97 mp, situat de asemenea in zonele semicentrale, pretul poate ajunge si pina la 220.000 de euro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.