Grupul Austrotherm, lider de piata in Europa Centrala si de Est in domeniul polistirenului si izolatiei termice, a investit anul acesta mai multe milioane de dolari pentru a-si extinde capacitatile de productie in Romania, ceea ce va permite companiei sa se extinda si pe pietele din regiune.

Dupa deschiderea in luna mai a celei de-a doua fabrici de polistiren Austrotherm, la Horia, in apropiere de Roman, urmeaza ca anul viitor sa fie construita in aceeasi localitate prima linie de productie a polistirenului extrudat roz (Austrotherm XPS) din tara noastra.

Utilajele vor fi de ultima generatie, din Germania si Austria, ceea ce va asigura o calitate superioara produselor. Polistirenul extrudat roz (XPS) asigura o termoizolatie rezistenta la umiditate si compresiune, ceea ce determina scaderea costurilor pentru incalzire.

"Polistirenul roz Austrotherm XPS este perfect pentru izolarea subsolurilor si a pardoselilor (placilor din beton armat) aflate in contact direct cu solul, a declarat Petru Lada, directorul Austrotherm.

"Scaderea costurilor energetice se datoreaza pe de o parte usurintei folosirii lui de catre constructori, iar pe de alta parte excelentei sale calitati de izolator termic. Pana acum polistirenul extrudat a fost importat din Austria. Acum suntem in masura sa il producem noi insine folosind utilaje occidentale. Productia de polistiren extrudat (XPS) presupune mult know-how. In acest sens, firma-mama din Austria are o experienta indelungata", a subliniat Lada.

Compania a investit anul trecut cinci milioane de euro in fabrica de la Horia, care are o capacitate de 400 mii metri cubi de polistiren expandat pe an si 20 de angajati.

In noua linie de productie, destinata polistirenului extrudat, compania a investit alte 4 milioane de dolari, iar aceasta unitate de productie va avea o capacitate anuala de 180.000 de metri cubi si va asigura crearea a inca 30 noi locuri de munca, crescand numarul angajatilor Austrotherm Romania la 100.

Noua linie de productie va permite companiei sa se extinda. "Polistirenul extrudat (XPS) produs in Romania va fi exportat in toata zona de est si sud-est a Europei. Vom vinde si in Ucraina, Rusia, Turcia, Bulgaria, Moldova, Ungaria, Slovacia si Polonia", a declarat Serghei Negulescu, director al Austrotherm Romania. Pionier pe piata de materiale termoizolante, Austrotherm Romania a intrat pe piata romaneasca in 1998 si detine doua fabrici de polistiren expandat (EPS), la Bucuresti si Horia. Pe langa sediul central din Austria, grupul Austrotherm dispune de birouri si fabrici in Ungaria, Polonia, Slovacia, Serbia-Muntenegru, Bulgaria si Albania si are peste 670 de angajati. Alaturi de Baumit si Murexin, Austrotherm apartine Schmid Industrieholding, grup care reprezinta o afacere de familie. Schmid Industrieholding GmbH are 3.605 angajati si a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 810 milioane de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.