Moneda euro nu va mai rezista inca 15-20 de ani din cauza inabilitatii statelor membre ale Uniunii Europene de a respecta reglementarile ce guverneaza existenta monedei unice europene, a preconizat un important investitor american, Jim Rogers, conform NewsIn. "Din punctul meu de vedere moneda euro nu va supravietui", a prcizat acesta pentru Reuters intr-un interviu acordat la Seoul. "Nu cred ca moneda euro va rezista inca 15-20 de ani", a adaugat acesta.

Rogers, care este co-fondatorul grupului Quantum Fund impreuna cu George Soros, a numit moneda care este momentan folosita de 12 state europene o moneda "politica", nu una economica, acest lucru fiind principala cauza a viitoarei sale disparitii. "Majoritatea statelor membre UE nu respecta reglementarile tratatului de la Maastricht...toata lumea ori schimba regulile ori le ignora, sau profita de anumite scapari ale legii", a precizat acesta.

Rogers a dat drept exemplu anumite coordonate istorice care i-ar confirma teoria. "Nici o uniune monetara nu a supravietuit vreodata de-a lungul istoriei. Nici un pact de liber schimb nu a supravietuit de-a lungul istoriei".

Rogers si-a mentinut si parerea privind viitorul dolarului, precizand ca zilele dolarului ca si moneda preferata de state pentru rezerva monetara ar putea fi numarate. in schimb un potential inlocuitor pentru moneda americana ar putea fi yuanul, moneda Chinei, asta daca statul chinez isi va deschide si mai mult economia pe plan international.

Analistul american a mai precizat ca economia americana se indreapta spre o perioada de recesiune importanta, din cauza uriasei datorii acumulate in ultima perioada si a scaderii pietei imobiliare interne. Acesta a sfatuit investitorii sa isi indrepte atentia spre produsele agricole precum graul si bumbacul, care ar putea deveni investitii foarte profitabile in viitor.

Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.