Dupa ani de zile in care cel mai mare dusman al Microsoft era reprezentat de soft-urile 'open-source', gigantul IT face prima concesie, deschizand calea unui parteneriat intre Windows si Linux

Cel mai mare producator de software la nivel mondial, Microsoft, a anuntat semnarea unui parteneriat cu unul din liderii pietei de software 'open-source', Novell. In urma acestui parteneriat, aplicatiile Linux vor putea sa ruleze pe softul Windows si invers. In plus, Microsft se angajeaza sa sustina eforturile de marketing ale Novell, care produce si comercializeaza Suse Linux, o versiune a programului de operare 'open-source'.

Microsoft si-a revizuit in ultimii ani atitudinea sa fata de Linux, scrie presa internationala, observand ca tot mai multi consumatori aleg programele de operare care nu necesita licenta nu numai datorita costurilor cat si din pricina aplicatiilor software mai simple.

In urma incheierii acestui parteneriat, aplicatiile specifice unuia din cele doua programe de operare vor putea fi rulate si pe celalalt soft. Parteneriatul Microsoft-Novell vine la scut timp dupa ce Oracle a semnat un acord asemanator cu Red Hat, liderul pietei 'open-source'.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.