Un studiu recent publicat de o companie de cercetare scoate la iveala faptul ca utilizatorii de iPod-uri nu sint chiar atit de fideli fata de dispozitivul considerat de multi cel mai revolutionar al ultimilor ani. Cine ataca pozitia de lider al playerelor digitale detinuta de iPod-ul Apple? Noua aparitie pe piata de profil, playerul Zune lansat recent de Microsoft si disponibil incepind din decembrie.

Potrivit unui studiu realizat recent de compania de cercetare si consultanta ABI Research arata ca foarte multi potentiali cumparatori de mp3 playere ar alege in acest moment produsul nou de la Microsoft, denumit Zune si care a fost lansat de compania lui Bill Gates tocmai in ideea de a ataca pozitia de lider a Apple pe acest segment. Cel putin in Statele Unite, 59% din tinerii care intentioneaza sa achizitioneze un player mp3 in urmatoarele 12 luni au declarat ca ar alege Zune.

Un semnal de alarma pentru Apple si, in acelasi timp, un motiv serios de ingrijorare, spun analistii, este ca 58% din cei 59% de subiecti care s-au declarat dispusi sa cumpere produsul Microsoft au deja acasa un iPod. Cu alte cuvinte, loialitatea posesorilor de iPod nu este chiar atit de mare precum ar fi putut sa o arate vinzarile masive, in intreaga lume, ale echipamentului de la Apple. Explicatia?

Potrivit analistilor de la ABI Research "loialitatea fata de iPod a utilizatorilor este mult mai mica decit loialitatea binecunoscuta pe care au atras-o computerele Macintosh, chiar daca vorbim despre aceeasi companie producatoare". Conform rezultatelor cercetarii, doar 15% dintre posesorii de iPod au declarat ca nu si-ar schimba pentru nimic in lume playerul produs de Apple cu un Zune, venit de la concurentul Microsoft.

Poate Zune sa detroneze iPod-ul?

Succesul de care s-a bucurat si inca se mai bucura playerul revolutionar de la Apple Computer ar putea deci sa se apropie de final. Intrebarea care se impune este daca playerul Zune va inregistra vinzari comparabile cu cele ale iPod-ului. Punctul critic pentru succesul Zune pe piata va fi pretul. Nu in ultimul rind, pentru majoritatea pasionatilor de playere mp3 va conta foarte mult ce aduce nou Zune in comparatie cu iPod-ul. Un avantaj pe care Zune il are fata de iPod este capacitatea de sharing peer-to-peer prin tehnologie Wi-Fi, iar Microsoft mizeaza pe aceasta diferenta. De cealalta parte, Apple va fi nevoit ca, in 2007, sa lanseze echipamente noi, care sa reediteze, cumva, succesul iPod. Altfel, va pierde cota semnificativa de piata in favoarea concurentei.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.