Cresterea nivelului de trai a atras si apetitul pentru o masina straina, iar metodele de creditare au transformat visul unui automobil de import in realitate. Piata auto a crescut cu 14% in primele noua luni din 2006, constructorii auto mondiali majorandu-si semnificativ afacerile din Romania

Vanzarile de autovehicule noi in Romania au totalizat 214.224 de unitati in primele noua luni ale anului, in crestere cu 14% fata de aceeasi perioada a anului trecut, conform ultimelor statistici ale Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania (APIA). Ponderea autoturismelor a fost de 86% din numarul total de vehicule vandute. In primele noua luni s-au vandut 185.978 de masini, cu 18,2% peste nivelul inregistrat in intervalul ianuarie-septembrie 2005.

Producatorii straini si-au majorat vanzarile din tara noastra, tintele pentru perioada urmatoare fiind si mai bune. Spre exemplu, General Motors si-a majorat vanzarile din Romania in 2006 cu peste 75%, majorand tintele initiale de vanzari pentru mai multe modele, informeaza NewsIn. Vanzarile Daewoo Craiova au crescut cu 10,1% in primele zece luni ale anului in ciuda declinului din a doua parte a anului, in timp ce Honda estimeaza ca in 2010 vanzarile din Romania vor fi de opt ori mai mari.

Vanzarile GM in Romania, peste 180 de milioane de euro

General Motors Romania (GM), importatorul marcilor Opel si Chevrolet, a vandut 14.608 vehicule in primele zece luni ale acestui an, cu 77% peste nivelul din perioada similara a lui 2005, potrivit.datelor comunicate de companie.

In primele zece luni ale anului 2006 au fost comercializate 8.840 de autovehicule Opel, dublu fata de aceeasi perioada a anului precedent (4.434 autovehicule Opel comercializate in primele zece luni ale 2005). La aceasta crestere au contribuit in mare parte modelele Astra si Astra Classic cu un total de 4.607 de unitati vandute, triplu fata de aceeasi perioada a anului trecut.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.