Ministrul economiei si comertului, Codrut Seres, a declarat ieri in cadrul unei conferinte de presa, ca Petrom a propus ca o parte din gazele pe care le scoate din Romania, cu circa 50% mai ieftine decat cele din import, sa fie livrata consumatorilor casnici. "Propunerea nu a fost acceptata", a declarat ministrul fara sa spuna clar cine a refuzat aceasta propunere.

Oficialii Petrom au confirmat, joi, intr-o declaratie acordata agentiei NewsIn, ca au propus autoritatilor, atat Ministerului Economiei si Comertului (MEC) cat si Autoritatii de Reglementare in domeniul Gazelor Naturale (ANRGN), "sa sustina un pret preferential pentru consumatorii casnici pentru 2007, dar autoritatile au refuzat aceasta oferta".

Oficialii Petrom au refuzat sa dea mai multe detalii despre modul de sustinere a tarifului pentru casnici sau nivelul la care urma sa se ridice acesta. in schimb, reprezentantii companiei sustin ca "nu exista o lege sau reglementare in Romania sau Uniunea Europeana, care sa interzica unei companii private utilizarea unui astfel de sistem".