Salariatii BCR vor fi, de departe, cei care scot cel mai mare profit din vinzarea actiunilor, exceptindu-i, evident, pe cei care, prin programul de privatizare in masa, au avut posibilitatea sa primeasca gratuit o parte din averea statului pe care sa o revinda, ulterior, pe bani multi.

Reteta este insa mai veche, iar improprietarirea de catre stat a salariatilor care urmau sa fie ulterior "fericiti" de patronii privati a plecat tot din mediul bancar. In 1999, angajatii Bancpost si BRD au avut dreptul sa cumpere actiuni ale celor doua banci, la valoarea nominala. Nu toti s-au ingramadit, dar cei care au facut-o au vazut citiva ani mai tirziu ce afacere buna au facut. In 2004, noii proprietari ai Bancpost, grecii de la EFG Eurobank, au oferit salariatilor 7.000 de lei vechi pentru o actiune pe care salariatii au dat doar 1.000 de lei.

Asadar, un profit de 600%, la care se adauga si dividendele obtinute de salariati in perioada in care au fost actionari. Salariatii BRD au cumparat actiuni la banca la care lucrau cu 25.000 de lei, un pret de 12 ori mai mic decit au platit francezii de la Société Générale pentru cumpararea pachetului majoritar. Azi, o actiune BRD se tranzactioneaza cu 195.000 de lei vechi, dar in urma mai multor splitari, acum valoarea nominala a unei actiuni BRD este de doar 10.000 de lei vechi.