Romania are cea mai mare rata de penetrare a accesului la Internet in banda larga din Europa de Sud-Est si faprul ca solutiile de acces la Internet oferite de operatorii de telefonie mobila vor fi in continuare mai scumpe decat solutiile fixe sunt noutatile industriei locale de telecom.

Romania are cea mai mare rata de penetrare a accesului la Internet in banda larga din Europa de Sud-Est, mult peste media regiunii, care se situa anul trecut in jurul a 1,6%, a declarat, miercuri, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC), Dan Georgescu.

Conexiunile care ofera posibilitatea de a accesa serviciile de acces la Internet in banda larga acopera 5,5% din populatia Romaniei, a aratat presedintele ANRC. Numarul serviciilor de banda larga a crescut cu 60% in primul semestru al anului 2006 la aproape 1,2 milioane utilizatori, a adaugat Georgescu citat de NewsIn.

In decembrie 2005 se inregistrau doar 750.000 de conexiuni. "Sectorul internetului de mare viteza continua fie un segment lider al cresterii pietei romanesti de comunicatii electronice", considera presedintele ANRC. in 2005 rata de penetrare a serviciilor de acces la Internet broadband a fost de 3,46%.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.