Fortele pietei gazului petrolier lichefiat se vor regrupa anul viitor. Rompetrol se afla in continua expansiune a retelei in domeniu si cauta solutii. Una dintre acestea are de a face cu… "Liga I-a" a fotbalului autohton

Grupul Rompetrol intentioneaza sa cumpere firma Crimbo Gas 2000, controlata de mogulul dinamovist Cristian Borcea, potrivit unor informatii care circula pe piata energiei. Primele informatii despre achizitie au aparut in martie anul acesta. Presedintele Grupului Rompetrol, Dinu Patriciu, nu a infirmat categoric intentia grupului de a achizitiona Crimbo Gas. "Nu pot sa va raspund la intrebare atata vreme cat bugetul pe 2007 nu este finalizat", a declarat Patriciu ieri. Crimbo Gas se ocupa cu distributia gazului petrolier lichefiat (GPL) si stapaneste un segment de piata semnificativ, mai ales in domeniul buteliilor casnice.

TINTA

Crimbo Gas 2000 Srl a raportat un profit net pe anul trecut de aproape 12 milioane de lei noi, de peste 12 ori mai mult fata de anul anterior, potrivit datelor Ministerului Finantelor. Rompetrol produce gaz petrolier lichefiat pentru butelii, dar si GPL auto, si realizeaza distributia atat prin reteua proprie de benzinarii, cat si printr-o firma subsidiara, Rompetrol Gas. Ca pentru a se pregati pentru marea achizitie, Rompetrol Gas s-a desprins in iulie din cadrul companiei Rompetrol Logistics. Rompetrol si Crimbo Gas sunt parteneri vechi, aceasta din urma distribuind o parte din productia de gaz petrolier lichefiat (GPL) a grupului. "Nu mult", spune un oficial al Rompetrol, care a vandut 48.000 tone de GPL anul trecut.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.