Erste Bank a propus salariatilor actionari ai Bancii Comerciale Romane (BCR) doua variante de preluare a actiunilor, fie in cash, la pretul de 6,50 euro/actiune, fie un schimb de actiuni, oferind un titlu Erste contra sase actiuni BCR, a informat Erste.

"In urma preluarii BCR pe data de 12 octombrie 2006, Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG a anuntat astazi lansarea ofertei de cumparare a actiunilor BCR detinute de catre actuali sau fosti angajati ai bancii", se arata intr-un comunicat de marti seara al bancii austriece.

Perioada de valabilitate a ofertei este de 1 - 24 noiembrie 2006, iar platile si transferurile se vor incheia pana cel tarziu la data de 22 decembrie 2006, anunta Ersta Bank.

"In cadrul ofertei in numerar, Erste Bank va plati un pret pe actiune egal cu pretul platit catre AVAS (7,65 euro pe actiune), minus o reducere de 15 % egala cu prima platita de Erste Bank statului roman pentru preluarea controlului BCR. Astfel, pretul pe actiune se va ridica la 6,50 euro. Erste Bank va face oferta de a achizitiona in 2006 toate actiunile angajatilor sau fostilor angajati. Acestia vor avea posibilitatea de a alege moneda, euro sau leu, in care doresc sa primeasca contravaloarea. in principiu, daca toate actiunile BCR detinute de catre angajati sau fosti angajati ar fi vandute in cadrul ofertei in numerar, Erste Bank ar plati un pret total de achizitie de aproximativ 412 milioane euro", se precizeaza in comunicat.

"In cadrul ofertei de actiuni, angajatii sau fostii angajati vor putea sa schimbe actiunile BCR pe care le detin cu actiuni Erste Bank nou emise (cotate la Bursa din Viena si din Praga si, asa cum se intentioneaza, la Bursa din Bucuresti incepand cu 2007) cu o rata de schimb de 6:11. Aceasta inseamna ca pentru fiecare 6 actiuni BCR, vanzatorul va primi o actiune Erste. Actionarii va trebui sa pastreze noile actiuni Erste Bank timp de un an inainte de a le putea vinde pe piata, in mod liber. Daca toate actiunile BCR detinute de catre angajati sau fosti angajati ar fi schimbate in actiuni Erste Bank, aceasta ar rezulta in emiterea a 10.566.250 de actiuni Erste Bank", se mai arata in comunicat.

"Actionarii angajati sau fosti angajati ai BCR care opteaza pentru schimbarea actiunilor BCR in actiuni Erste Bank, in conditiile mentionate mai sus, pot sa vanda imediat catre Erste Bank pana la 50% din actiunile Erste Bank primite, la un pret fix garantat de 45,90 EUR. Acest pret reflecta o valoare de 7,65 Euro per actiune BCR. Astfel acesta reprezinta o oportunitate de a-si monetiza intr-o proportie de pana la 50% detinerile in BCR in aceleasi conditii favorabile precum cele din oferta pentru schimb de actiuni. Actiunile ramase pot fi vandute in mod liber pe piata de capital (Viena, Praga sau Bucuresti) dupa perioada obligatorie de detinere de 1 an", se mentioneaza in documentul citat.

"Atat managementul Grupului Erste Bank cat si cel al BCR considera ca succesul companiilor noastre a fost si va fi posibil prin consecventa si efortul angajatilor nostri. in consecinta, scopul nostru este de a ne asigura ca angajatii nostri impartasesc succesul acestui business si de aceea ii incurajam sa detina actiuni in cadrul bancii", au subliniat, intr-o declaratie comuna, presedintele Erste Bank, Andreas Treichl, si presedintele BCR, Nicolae Danila.

"Telul nostru pe termen mediu este de a creste cota actiunilor detinute de catre angajatii Grupului Erste Bank de la 1,8% la cel putin 5%", a adaugat Treichl.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.