Piata imobiliara din marile orase grecesti este destul de scumpa in comparatie cu preturile percepute la locuintele din statiunile turistice renumite

Preturile apartamentelor din Atena sau din Salonic sint comparabile cu cele din marile capitale vest-europene. Locuintele care au un pret ceva mai mic, situate aproape de centru, in blocuri construite inainte de 1980, au insa nevoie de renovare, care poate costa si 20.000 de euro. Apartamentele noi au preturi mai mari si ofera un plus de confort si de spatiu. Un alt lucru care trebuie stiut atunci cind se doreste achizitionarea unei proprietati in Grecia si in special in aceste doua orase este ca valoarea taxelor poate fi de pina la 15% din valoarea proprietatii, iar achizitionarea unui apartament nu este restrictionata pentru cetatenii Uniunii Europene.

Capitala mai are nevoie de renovari

Preturile apartamentelor din capitala Greciei, Atena, se diferentiaza in functie de vechimea imobilului in care este situata locuinta. Daca apartamentul dorit este situat intr-o cladire mai veche, aceasta costa mai putin, insa are nevoie de renovari. Pentru apartamentele situate in cladirile noi sau in curs de constructie, preturile sint sensibil mai mari, insa acestea ofera un plus de confort si de spatiu. De exemplu, un apartament de doua camere, situat intr-o zona buna, la o distanta de 700 de metri de cel mai mare centru comercial din Atena, ce are o suprafata de 85 mp, situat la etajul sase, cu un balcon spatios, valoreaza aproximativ 100.000 de euro. Acest pret nu este unul mare daca nu analizam si faptul ca apartamentul este situat intr-o cladire construita in 1965, iar costurile renovarii sint de aproximativ 20.000 de euro pentru aceasta locuinta.

Un alt apartament de doua camere, cu o suprafata de 76 mp, situat intr-o zona linistita, foarte aproape de mijloacele de transport in comun, dintr-un imobil construit in 1960, poate fi achizitionat la pretul de aproximativ 110.000 de euro, insa reparatia lui poate costa intre 5.000 si 7.000 de euro. Locuintele noi din capitala sint insa ceva mai scumpe. Astfel, un apartament de trei camere, cu doua dormitoare, un living spatios, cu o suprafata de 90 mp, situat la primul etaj al unei constructii noi, care ofera si spatiu de parcare, costa in jur de 180.000 de euro. O garsoniera de 35 mp, situata intr-un imobil construit in 1993, costa de asemenea destul de mult, aproximativ 90.000 de euro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.