Pretul la care firmele procesatoare de carne afiliate Asociatiei Romane a Carnii vor achizitiona porci de la crescatorii membri ai Patronatului Roman al Carnii de Porc va fi calculat in functie de valoarea de tranzactionare pe piata europeana, la care se va adauga o cota de 20%. Reprezentantii procesatorilor si crescatorilor de porci au semnat, vineri, in prezenta conducerii Ministerului Agriculturii, un protocol de colaborare. Potrivit presedintelui Patronatului Roman al Carnii de Porc, Gheorghe Caruz, efectivul porcin pe care crescatorii il detin in stoc este de 100.000 de capete, iar, in baza protocolului, procesatorii au consimtit la cumpararea a 57.000 de animale.

"Daca ARC va cumpara aceasta cantitate, nu va mai fi nevoie sa se introduca taxa vamala de 20%", a declarat Caruz pentru agentia Mediafax. La randul sau, presedintele ARC, Sorin Minea, a afirmat ca firmele procesatoare sunt dispuse sa cumpere carne de la PRCP, insa la un pret stabilit in functie de nivelul pretului carnii de pe piata europeana, la care se adauga 20%, ceea ce ar corespunde unui pret de 70.000 de lei pe kilogramul de carne in carcasa. "Pretul final va fi stabilit pornindu-se de la acest nivel de referinta, putand fi mai mare sau mai mic, in functie de calitatea carnii", a spus Minea. El a aratat ca oficiali ai celor doua parti implicate se vor intalni saptamanal pentru a stabili preturile.

Adevarul

Sursa: AdevarulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.