Hotelurile londoneze, care ofera acces la internet, sunt printre cele mai scumpe din Europa, a aratat un studiu al companiei de internet Webaroo.

Studiul a constatat ca cele mai scumpe hoteluri, din capitala Marii Britanii, cer un pret mediu de 19,7 lire sterline pentru 24 de ore. Hilton si Ritz, de exemplu, au tarife de 20 de lire sterline, in timp ce hotelurile din Germania si Franta sunt, de obicei, la fel de scumpe.

La Berlin sau la Munchen, tariful mediu pentru o noapte de cazare este de 16,99 lire sterline, iar la Paris este de numai 14,23 lire sterline.

Hotelul Bayerischer Hof din Munchen este cel mai scump dintre toate hotelurile cuprinse in studiu, avand un tarif de 25,87 lire sterline pe zi.

"Sunt mereu uimit de preturile cerute doar ca sa ai la dispozitie internet pe timpul vacantei sau pe durata unei calatorii", a spus Brad Husick, presedintele Webaroo.

"In plus, multe hoteluri pun o limita a volumului de date pe care poti primi pe durata sederii, prevenind o eventuala descarcare mare de date fara plata aferenta", a mai spus Husick. "Webaroo a studiat intre 10 si 15 hoteluri in fiecare dintre cele 11 de locuri cercetate incluzand Dublin, Amsterdam, Edinburgh, Barcelona, Roma, Madrid si Ibiza. Rezultatele cercetarii sustin un studiu anterior realizat de Good Hotel Guide, 2007, care a le-a cerut hotelurilor sa fie mai transparente cand isi fac publicitate la serviciile de internet.

British Hospitality Association, o asociatie nationala de comert si industrie hoteliera, a aparat hotelurile vizate, afirmand ca doar cateva hoteluri nu taxeaza aceste servicii, dar celalte o fac. "Daca stai intr-un hotel de lux, platesti preturi pe masura, Londra e un oras scump", a spus asociatia.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.