Actionarii companiei au aprobat completarea planului de investitii cu achizitia unor mijloace fixe de 190.000 lei, pentru statia din Baia Mare, de la Refraceram, se mentioneaza intr-un comunicatul transmis Bursei de Valori Bucuresti

Actionarii au decis vanzarea locuintelor din patrimoniul propriu catre chiriasii care le ocupa si care sunt salariati ai sucursalelor de transport din Bucuresti, Cluj si Constanta. in cadrul AGA se va discuta si contractul de performanta ce trebuie incheiat cu directorul companiei si remunerarea acestuia.

Conducerea companiei a primit acordul actionarilor pentru a sponsoriza cu 7500 lei Festivalul International de Film documentar de la Sibiu "Astra Film Fest" si Asociatia pentru protectia sociala a pensionarilor proveniti din MEE- RENEL-CONEL.

Actionarii au decis remunerarea directorului general, incepand din septembrie, cu un salariu brut de 5.102 lei, la care se adauga 50% sporuri, pentru vechime, indemnizatie de conducere si vechime neintrerupta in companie.

Conducerea companiei intentioneaza sa obtina acordul investitorilor pentru a mandata reprezentantii transelectrica sa participe la adunarea generala a actionarilor companiei Icemenerg in vederea vanzarii unui teren de 2.819,54 mp din Craiova, si a unui teren de 6.932,35 mp si a constructiilor aferente din Baza de cercetare Hidro.

Totodata, actionarii transportatorului national de energie vor analiza si mandatarea reprezentantilor companiei care sa participe la adunarile generale ale actionarilor companiilor OPCOM, Teletrans, Formenerg si Smart.

In cadrul adunarii generale extraordinare, actionarii companiei vor discuta intentia conducerii Transelectrica de a modifica statul companiei prin adaugarea activitatilor de inretinere si reparare a autovehiculelor, transport pe cai navigabile, consultanta pentru afaceri si managemet, asistenta medicala ambulatorie si ale activitati de sanatate umana. Totodata, actionarii vor decide si atributiile adunarii generale a actionarilor.

Compania Transelectrica a afisat in primul semestru un profit dupa impozitare de 109,9 milioane lei (31,1 milioane euro), cu 25,2% mai mare decat profitul net obtinut in perioada similara a anului trecut, potrivit datelor remise NewsIn. Cifra de afaceri a companiei a crescut cu 60%, de la 705,6 milioane lei obtinute in primul semestru al anului 2005, pana la 1,12 miliarde lei (317 milioane euro) in primele sase luni ale anului in curs.

La sfarsitul anului 2005, profitul companiei a fost de 82,37 milioane lei (23,3 milioane euro), la o cifra de afaceri de 1,71 miliarde lei (484 milioane euro).

Actiunile companiei Transelectrica se tranzactioneaza incepand de marti, 29 august la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Capitalul social al companiei este aproximativ 732,97 milioane de lei, divizat in aproximativ 73,29 milioane de actiuni. Statul detine 76,5% din capitalul social al companiei, restul de 13,5% fiind detinut de Fondul Proprietatea.

Compania Nationala de Transport al Energiei Electrice Transelectrica estimeaza, pentru sfarsitul anului 2006, un profit brut neconsolidat de 200 milioane lei (56,6 milioane euro) si o cifra de afaceri de 2,38 miliarde lei (674 milioane euro.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.