Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a dispus deschiderea procedurii de redresare financiara la societatea de asigurare Asiban, a anuntat CSA

"Masura dispusa de Consiliul Comisiei nu are implicatii asupra activitatii comerciale desfasurate de societate, contractele de asigurare urmand a se derula in conditii normale, ci este menita sa contribuie la redresarea financiara a societatii de asigurare Asiban SA, astfel incat toate drepturile asiguratilor sa fie protejate corespunzator", precizeaza CSA.

"In conformitate cu prevederile legale, impotriva acestei decizii societatea de asigurare poate face plangere la Sectia de contencios administrativ a Curtii de Apel Bucuresti, in termen de 10 zile de la data comunicarii. Plangerea nu suspenda executarea deciziei Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor", potrivit unui comunicat CSA, remis NewsIn.

Compania de asigurari Asiban a inregistrat o valoare a primelor brute subscrise de 42,27 milioane lei (11,97 milioane euro) in luna septembrie a anului 2006 si a incheiat primul semestru al anului 2006 cu o cifra de afaceri in valoare de 51,8 milioane euro, aflandu-se pe locul patru in topul societatilor romanesti de asigurari, dupa criteriul cotei de piata.

In anul 2005, Asiban a afisat un profit net de 9,69 milioane lei (2,67 milioane euro). Capitalul social subscris si varsat al Asiban este de 25 milioane lei (7,14 milioane euro).

Compania de asigurari Asiban a fost infiintata in 1996. La sfarsitul anului 2005, intreprinderea de Semnalizari si Automatizari Feroviare (ISAF) a vandut celorlalti actionari pachetul de actiuni pe care il detinea la Asiban, reprezentand 20% din capitalul social.

Valoarea tranzactiei a fost de 12 milioane de euro. Ceilalti patru actionari ai societatii, BRD-Groupe Societe Generale, BCR, CEC si Banca Transilvania si-au crescut fiecare participatia cu 5%, pana la 25%.

Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.