Tarifele la energie, gaze si transport pe calea ferata vor fi ajustate periodic, conform intelegerilor Guvernului cu organismele internationale, potrivit Programului Economic de Preaderare aprobat de Guvern.

Nu vor fi uitate nici preturile si tarifele pentru serviciile telefonice si postale de baza, apa potabila, canalizare si medicamente. Astfel, tarifele la energia electrica si termica se vor majora semestrial, la nivelul acoperirii costurilor de productie. In plus, incepand cu 1 aprilie 2005, in sectorul gazelor naturale va fi aplicat un nou sistem de preturi si tarife, diferentiat pe sase categorii de consumatori, urmand ca factura finala sa aiba o componenta fixa, sub forma unui abonament, si una variabila, calculata in functie de cantitatea de gaze naturale consumata.

In 2005, pretul gazelor naturale furnizate populatiei va fi majorat cu cel putin 30 procente. In schimb, castigul salarial real al romanilor va incepe sa scada.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.