Firmele germane Johann Hay si Ronal vor investi circa 95 de milioane de euro in unitati de productie de componente auto, amplasate pe o suprafata totala de 25 de hectare in Parcul Industrial Satu Mare

Ronal, producator de jante auto din aluminiu, va investi circa 80 de milioane de euro, in vreme ce compania Hay va produce roti dintate, in urma unei investitii de 15 milioane de euro. Negocierea pentru achizitia terenului a fost finalizata saptamana aceasta. Pentru continuarea proiectelor, constructia trebuie sa fie avizata, urmatorul pas fiind initierea procedurii de selectie a constructorilor. Lucrarile vor debuta in luna februarie a anului viitor si vor dura 7-8 luni, urmand ca, la sfarsitul anului 2007, sa inceapa productia.

Compania Ronal, infiintata in anul 1969, produce jante auto si instalatii sanitare. Firma germana are unitati de productie in Germania, Spania, Republica Ceha, Polonia si Mexic. Firma Johann Hay, fondata in anul 1925, detine doua unitati de productie in Germania si este furnizor de roti dintate si subansamble pentru cutii de viteze pentru toate marcile germane si pentru o mare parte a constructorilor auto europeni. Compania a realizat, anul trecut, o cifra de afaceri de peste 218 milioane euro.

Parcul Industrial Satu Mare a fost deschis la sfarsitul anului trecut, proiectul fiind finantat din fonduri PHARE. Parcul are o suprafata totala de aproape 70 de hectare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.