Serviciile administrativ, juridic si de resurse umane din cadrul Companiei Nationale "Imprimeria Nationala" SA vor fi externalizate. La licitatia pentru preluarea activitatilor administrative s-a inscris si societatea Logic Investment SRL, al carei actionar majoritar, Adrian Achim, a detinut pana de curand postul de sef Serviciu Administrativ in cadrul Imprimeriei Nationale. Investment SRL, al carei actionar majoritar, Adrian Achim, a detinut pana de curand postul de sef Serviciu Administrativ in cadrul Imprimeriei Nationale.

Contactat telefonic Dan Docan, director general al Imprimeriei, a declarat, pentru Adevarul, ca reprezentantul firmei Logic, a demisionat din functia pe care o detinea in cadrul institutiei. "Pentru transparenta, toate achizitiile publice, inclusiv aceasta se realizeaza prin intermediul Bursei Romane de Marfuri", a precizat Docan.

Externalizarea acestor servicii a fost aprobata prin Contractul Colectiv de Munca si presupune preluarea, pe langa atributiile respective, si a personalului aferent care insumeaza aproximativ 20 de angajati.

Trei firme, in cursa pentru adjudecarea serviciilor

Ieri, a avut loc la BRM o prima licitatie deschisa pentru selectarea firmei care va asigura serviciile de administratie din cadrul Imprimeriei Nationale. Pentru preluarea serviciului administrativ s-au prezentat la licitatie trei firme din Bucuresti: SC Euroserv Clean SRL, SC Logic Investment si SC Cominstal SRL.

Desi doi dintre participantii la licitatie, respectiv Euroserv si Cominstal au avut obiectii privind inexistenta anumitor documente depuse de catre Logic Investment, in urma analizei documentelor, toate cele trei firme s-au calificat in etapele urmatoare, respectiv selectia ofertelor tehnice si a ofertelor financiare. Potrivit reprezentantului BRM, Mihai Ilies, sef al comisiei de licitatie, ofertele tehnice depuse si deschise, ieri, in cadrul licitatiei, vor fi analizate timp de o saptamana de catre membrii comisiei, din care fac parte, in afara oficialilor BRM, si reprezentanti ai Imprimeriei Nationale, din cadrul departamentelor audit si juridic.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.