La Fantana, compania romaneasca de imbuteliere a apei naturale in sistem watercooler (rezervor), are in vedere, in perioada urmatoare, extinderea pe pietele din Ucraina si Ungaria, in conditiile in care cele doua tari ofera foarte bune oportunitati in acest domeniu, a declarat pentru Wall-Street de investitii al Oresa Ventures, Cornel Marian.

Furnizorul de apa plata in sistem watercooler, La Fantana, estimeaza un venit de 15 milioane dolari in 2006 si va deveni parte a unuia dintre cele mai mari grupuri internationale, a declarat directorul Oresa Ventures.

"Va deveni parte dintr-un grup international, unul din cele mai mari din lume. In acest moment compania detine o cota de 70% din piata", ne-a declarat Maria, fara a oferi detalii suplimentare despre aceasta viitoare tranzactie.

Pana la finalul anului 2006, La Fantana va avea circa 40.000 de dispozitive de racit si distribuit apa (n.red. watercooler) si o flota de distributie de 150 de camioane. La Fantana mai estimeaza ca va vinde 70 milioane litri de apa in Romania in acest an. In prezent, distribuitorul de apa are trei fabrici de imbuteliere. Compania si-a extins in 2004 activitatea in Serbia.

Oresa a investit 8 milioane euro in La Fantana, din 2001 pana in prezent. Fondul de risc Oresa detine in prezent 83% compania de imbuteliere si distributie a apei plate. Oresa a investit in 2001, cand compania avea un venit de 300.000 dolari si 6 angajati.

Compania de imbuteliere a apei La Fantana a inregistrat anul trecut un profit net de 0,37 mil. euro, in scadere cu 20% comparativ cu profitul net din 2004. Cifra de afaceri a crescut anul trecut cu 35%, pana la 8,88 mil. euro, fata de 6,54 mil. euro in 2004.

Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.