In spatele benzinariei Petrom din cartierul Cotroceni se va inalta, daca totul decurge conform planului, un bloc de locuinte. Proiectul va fi pus in opera de fiul senatorului Antonie Iorgovan, cel care conduce afacerea imobiliara finantata de tatal sau

George Antonie Iorgovan, fiul senatorului PSD, a fost asociat unic al societatii Iorgovan Grup Imobiliare pana in luna septembrie, cand s-a hotarat sa cesioneze 50% din partile sociale. Vasile Sporea, care a preluat jumatate din firma, este si administrator. Cei doi asociati si-au propus sa construiasca un bloc de locuinte, acesta fiind primul proiect aflat pe lista de prioritati a firmei.
Cel care a setat afacerea si a finantat proiectul este senatorul PSD Antonie Iorgovan.

"Baiatul meu se ocupa de aceasta afacere, eu doar am finantat-o. Suntem intr-o combinatie si vom construi pe un teren aflat in spatele statiei de benzina din cartierul Cotroceni", a declarat, pentru SFin, senatorul. "In momentul de fata, pe acel teren este o constructie darapanata. George (fiul sau, n.r.) impreuna cu asociatul sau vor construi acolo si sunt in tratative cu primaria. Speram sa nu ramanem cu praful de pe toba", a continuat acesta.

Afaceri cu carburanti

Acesta va fi primul proiect de anvergura al societatii ce poarta numele Iorgovan. "Vom investi circa doua milioane de euro in constructia blocului din Cotroceni. Suntem intr-un stadiu incipient, inca nu avem toate aprobarile", a aratat George Antonie Iorgovan. "Cu siguranta nu vom ramane la acest proiect de bloc de locuinte, ne vom indrepta si spre alte zone din domeniul imobiliar", a continuat fiul senatorului PSD. Dar nu numai imobiliar.
Firma si-a extins recent o-biectul de activitate si se pregateste sa desfasoare afaceri in domeniul comertului cu carburanti. "Intentionam sa operam si in acest segment, in Bucuresti, dar mai ales in tara", a precizat George Antonie Iorgovan.

Datele de la Registrul Comertului arata ca societatea poate face comert cu amanuntul cu carburanti pentru autovehicule si intermedieri in comertul cu combustibili, minerale si produse chimice pentru industrie. Iorgovan Grup Imobiliare a fost infiintata in iulie 2002 si, potrivit site-ului Ministerului Finantelor, "societatea nu a depus nicio declaratie privind obligatiile de plata in perioada 1 decembrie 2003-31 iulie 2006 sau a avut informatii incomplete din teritoriu".

Cabinetul Iorgovan colaboreaza cu fostii asociati
Antonie Iorgovan, caruia i se mai spune si parintele Constitutiei pentru a marca activitatea din perioada elaborarii Legii fundamentale, a fost, pana de curand, si coordonatorul societatii civile de avocati Profesor Iorgovan si Asociatii. Cabinetul individual de avocatura Antonie Iorgovan impreuna cu Societatea civila de avocatura Mihalcescu & Asociatii sunt astazi continuatoarele Societatii civile de avocatura Profesor Antonie Iorgovan & Asociatii, infiintata la 1 ianuarie 2001.

Potrivit informatiilor postate pe site-ul www.bestlawyers.ro, Antonie Iorgovan este specializat in litigii penale, comerciale, contencios administrativ, precum si in contenciosul constitutional, in fata Curtii Constitutionale a Romaniei. Avocatul-senator a pledat in cazuri celebre: Dinulescu-Bankcoop, Tigareta, dubla crima din Piata Victoriei, Crainiceanu-Frumuseanu, Procesul Revolutiei, Procesul liderilor minerilor, Afacerea diamantelor, Procesul Haidelberg-Tagrimpex.

Antonie Iorgovan a fost judecator in prima Curte Constitutionala a Romaniei (1992-’96). Este autorul a numeroase lucrari de drept constitutional, drept administrativ si stiinta administratiei. Dintre cursurile si monografiile de specialitate publicate de-a lungul celor 30 ani de cariera universitara se detaseaza Tratatul de drept administrativ in mai multe volume si monografia Odiseea elaborarii Constitutiei. Societatea civila de avocatura Mihalcescu & Asociatii numara in total 12 avocati, dintre care 5 asociati, si este coordonata de avocat Ana-Maria Mihalcescu.


Despre autor:

Saptamana Finaciara

Sursa: Saptamana Finaciara


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.