Al doilea operator de retail din lume, grupul francez Carrefour urmeaza in doar cateva saptamani sa dea lovitura pe piata imobiliara a Iasiului. Asta odata cu demararea proiectului de deschidere a doua hipermarketuri. Dupa achizitionarea de la o firma privata a sapte hectare de teren in zona industriala a orasului, francezii vor beneficia de sprijinul primariei, care le va concesiona direct, in imediata apropiere a noii proprietati, alte cinci hectare, unde se afla o intreprindere din subordinea primariei.

Pentru a avea in urbe investitii cu renume, Primaria orasului Iasi este gata sa bata palma cu Vinci, antreprenorul general al Carrefour in Romania si sa puna la dispozitia investitorului francez cinci hectare de teren in zona industriala a orasului. Conform specialistilor imobiliari, pretul terenului pus la dispozitie de primarie s-ar ridica la circa 8 milioane de euro.

Miscarea pe piata imobiliara este cu atat mai importanta pentru compania franceza cu cat, in cel mai scurt timp, aceasta urmeaza sa puna mana pe pamant tocmai in vecinatatea celor sapte hectare achizitionate deja, zona unde oferta de spatii industriale este aproape inexistenta.

Reprezentantii Vinci au avut in acest sens mai multe intalniri cu edilii primariei, cand si-au si prezentat intentiile de dezvoltare in zona. Pe scurt, francezii doresc concesionarea pe o perioada de 25 de ani a celor cinci hectare aflate in proprietatea primariei in zona numita Baza 3. Motivul este unul cat se poate de simplu. Potrivit proiectului aflat in curs de autorizare, cei de la Carrefour vor sa construiasca un hipermarket pe o suprafata de 3,5 hectare si parcari supraetajate pe alte trei hectare.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.