Bursa de Valori Bucuresti a inregistrat o noua zi de aprecieri substantiale ale cotatiilor actiunilor societatilor de servicii de investitii financiare, se arata in raportul zilnic de tranzactionare realizat de SSIF Broker SA. Am avut de a face cu o consolidare a avansului luat de aceste actiuni in ultimele sedinte, cele cinci societati crescand in medie cu 1,28% fata de ziua de joi, valoarea indicelui BET-FI ajungand la 57206 pc. Pretul de 2,92 lei /actiune inregistrat la finele zilei de SIF2 este echivalentul unei cresteri de 1,74% pe date zilnice.

Actiunea s-a apreciat constant in timpul sedintei de tranzactionare, iar cursul a crescut ca urmare a presiunii mari exercitata de cumparatori, cu o vanzare mult mai retinuta pe acest simbol. Realizarea unui volum de tranzactionare de aproximativ 1,9 milioane actiuni in valoare de 5,6 milioane lei, a fost posibil doar pe fondul aprecierilor de pret pomenite anterior. Scenariul a fost asemanator si in cazul SIF5 Oltenia, acesta ajungand la pretul de 3,3 lei, cu 1,85% mai mult decat in ziua precedenta. SIF1 a cumulat o valoare tranzactionata de 2,3 milioane lei, cu un pret al ultimei tranzactii al zilei de 2,81 lei/actiune, in crestere cu 1,81%. SIF 3 a ajuns la un pret de referinta de 2,58 lei/actiune, cresterea de 0,78 % realizandu-se pe un volum tranzactionat de 1,9 milioane actiuni in valoare de 4,9 milioane lei. SIF4 a avut o evolutie mai modesta, nereusind decat sa ramana la acelasi pret ca si joi, 1,82 lei.

Indicii BET si BET-FI au suferit de aceasta data deprecieri de 0,54%, respectiv 0,43%. Acestea s-au datorat in primul rand scaderilor inregistrate de principalele titluri din componenta lor. Astfel, principalele titluri ale segmentului petrolier au scazut fata de sedinta precedenta: SNP Petrom pana la pretul de 0,61 lei, pe un volum tranzactionat de 1,9 milioane actiuni, iar Rompetrol Rafinare(RRC) a pierdut 1,07%, pretul de inchidere fiind stabilit la 0,0924 lei.

Banca Transilvania(TLV), a ramas in sedinta de vineri la 1,1 lei/actiune, pe fondul unui volum de 3,1 milioane actiuni tranzactionate, in valoare totala de 3,4 milioane lei. Actiunile BRD-GSG, in schimb, au inregistrat o usoara corectie, depreciindu-se cu 0,52%, pretul de inchidere fiind 19,1 lei.

Biofarm Bucuresti(BIO) a avut o evolutie buna, apreciindu-se cu 0,79%, pana la 0,64 lei, pretul de inchidere fiind si maximul zilei. O crestere mai importanta au reusit din nou actiunile Antibiotice Iasi(ATB), pretul lor ajungand la 1,66 lei, cu 5,73% mai mult decat joi.

Alte preturi de inchidere ale zilei au fost: Impact Bucuresti(IMP) 0,55lei (0%), Siretul Pascani(SRT) 0,0681 lei (-1,87%), Amonil Slobozia(AMO) 0,06 lei (-1,64%), Turbomecanica(TBM) 0,8 lei(0%), SSIF Broker(BRK) 1,42 lei (0%).

Darie Moldovan
Departamentul de Tranzactionare SSIF Broker SA


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.