Divizia de investitii imobiliare Sparkassen Immobilien AG, membra a grupului Erste Bank, va ridica un complex cu spatii comerciale, hoteliere si pentru birouri in Piata Victoriei, pe un teren de circa un hectar pe care deja l-a achizitionat, au declarat pentru NewsIn oficiali ai companniei.

"In prezent, facem un studiu de fezabilitate si desfasuram lucrarile de definire a conceptului arhitectural pentru viitoarea constructie", a declarat pentru NewsIn country manager-ul pentru Romania in cadrul Sparkassen Immobilien AG, Claudiu Negrisan, fara a preciza valoarea investitiei.

Viitorul complex va cuprinde circa 70.000 de metri patrati de spatiu construit, pe regimuri de inaltime cuprinse intre sase si 18 etaje. Constructia va fi alcatuita dintr-o zona pentru birouri, o zona cu destinatie hoteliera si o galerie comerciala.

Sparkassen Immobilien AG intentioneaza sa investeasca circa 500 de milioane de euro pe piata imobiliara din Romania, din care circa 250 de milioane sunt alocate achizitionarii sediilor BCR, 30 de milioane au fost investite in achizitionarea hotelului Novotel, din Bucuresti, 150 de milioane de euro vor fi investite in complexul comercial Sun Plaza din sudul Bucurestiului, alaturi de care vor fi ridicate spatii rezidentiale si de birouri, restul urmand a fi investit in amplasamentul din piata Victoriei.

Compania Sparkassen Immobilien, membra a grupului Erste, este listata la bursa din Viena, are un portofoliu de peste 69 de proprietati in Austria, Germania, Croatia, Cehia, Ungaria, Romania si Slovacia, cu o suprafata totala de 710.000 de metri patrati si o valoare cumulata de 907 milioane de euro.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.