Piata din Romania a mobilierului de lux pentru birouri este la cote foarte mici, apreciaza reprezentantii companiilor din domeniu. Datele furnizate de acestia arata faptul ca valoarea pietei pentru acest an nu depaseste cinci milioane de euro, iar totalul pietei mobilierului de birouri a fost situata anul trecut la cifra de 50 milioane de euro.

Cu toate acestea, interdependenta dintre cresterea pietei in general a mobilierului pentru birouri este una vizibila. La fel si gradul de maturizare a pietei, care determina o evolutie a vanzarilor pe acest segment.
Imaginea unei companii incepe sa devina un as pe care managerii il folosesc pentru promovare, dar si pentru stabilirea unui loc pe piata in care isi desfasoara activitatea. Nu mai putin important este sediul companiei, care devine blazon al bunastarii si respectului de care beneficiaza angajatii. Relocarea in marile complexuri de business sau spatii de birouri aranjate dupa ultimul strigat in domeniul designului interior atrage dupa sine si alegerea unui mobilier de birou care sa fie in concordanta cu imaginea pe care doreste sa o afiseze clientilor.

Constienti de tendinta pietei de a se dezvolta, firmele producatoare sau distribuitoare de mobila incep sa investeasca tot mai serios in aceasta directie. Un exemplu in acest sens este Mobexpert, care a deschis primul magazin de mobilier de birouri de lux din Romania, Premio. Investitia Mobexpert pentru a deschide show-roomul Premio a fost de 200.000 de euro.

Producerea mobilierului de lux pentru birouri este realizata in proportie de 100% in afara tarii, deoarece o astfel de piesa implica foarte mult design, spune Bogdan Stanciu, director executiv al diviziei de mobilier de birou de lux a Mobexpert.

"Piata de profil din Romania nu are inca o oferta coerenta pentru acest segement", a declarat Staicu, pentru Mediafax.

Mai multe firme producatoare s-au aratat interesate de asocierea cu cele de la noi din tara in vederea producerii anumitor de mobilier. Vitra, Haworth sau I4Mariani sunt doar cateva nume care pot fi regasite in showroom-ul Mobexpert.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.