Multiplele capcane juridice, aparatul birocratic si indiferenta oficialilor locali pot ridica probleme unui potential investitor in Romania, se arata intr-un articol publicat in Financial Times

Odata cu aderarea Romaniei si a Bulgariei la Uniunea Europeana, cele doua tari vor intra in atentia potentialilor investitori, care doresc sa cumpere case de vacanta ieftine. Bulgaria a reusit pana acum sa-si atraga pe piata o clientela, urmeaza si randul Romaniei.

"Imaginati-va o vila din secolul al XIX-lea sau de la inceputul secolului XX, poate fosta proprietate a unui conte ungur sau a unui prosper comerciant saxon, aflata in Muntii Transilvaniei si inconjurata de una dintre ultimele paduri intacte ale Europei", scrie Financial Times, adaugand ca pretul acesteia ar fi mult mai scazut decat in vestul Europei. Romania inca parcurge procesul de transformare din tara corupta si agitata intr-o zona imobiliara de lux din Europa de Sud-Est. "Romania se schimba, trecand prin cea mai dramatica dezvoltare economica din istorie", arata Financial Times.

Romania trece prin cea mai dramatica dezvoltare economica din istorie

Datorita reformelor care au fost cerute pentru a obtine aderarea la UE, au fost atrase anual investitii straine de miliarde de euro. Mentinerea pe piata a acestor investitori va continua sa sustina reformele si se asteapta construirea a sute de kilometri de autostrazi, investitorii orientandu-se deja spre orasele de provincie.

"Si Bucurestiul, capitala, seamana deja cu un santier de constructie continua, cu un amestec amplu de proiecte noi, inclusiv cateva complexe rezidentiale moderne, in curs de constructie", adauga autorul articolului publicat in Financial Times.

Provincia Romaniei are potential

In ceea ce priveste provincia Romaniei, in comparatie cu cea a Poloniei si a Republicii Cehe, care sunt mult mai dezvoltate, si cu cea a Ungariei care are un aer plictisitor, ea are un peisaj bogat, de la munti si pana la litoralul Marii Negre, multe orase fiind marcate de industrializarea din perioada comunista.

Ziarul afirma ca, pentru cumparatorii care cauta o singura casa, agentii recomanda centrul si vestul Romaniei, in apropiere de orasele mai mici, precum Cluj-Napoca, Sighisoara si Sibiu, care au centre istorice si ofera servicii tot mai moderne, in timp ce litoralul Romaniei ofera doar cateva dintre vilele vechi.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.