Ministrul Economiei a fost de acord cu obiectiile ministrului Justitiei in chestiunea actiunilor Petrom, astfel ca vor primi actiuni doar cei 40.000 de salariati pe care ii avea Petrom cind a fost cumparata de OMV.

Ministerul Economiei va schimba proiectul de lege referitor la vinzarea actiunilor Petrom catre salariatii societatii, titlurile putind fi vindute doar angajatilor de la data de 14 decembrie 2004, momentul privatizarii companiei.

"Ministerul Economiei va trimite pina luni Ministerului Justitiei o adresa prin care propune ca salariatii Petrom de la momentul transferului dreptului de proprietate catre OMV, 14 decembrie 2004, sa fie beneficiarii pachetului de 8% din actiuni", a declarat ministrul Economiei, Codrut Seres, pentru NewsIn. El a spus ca astfel se va rezolva problema cu Ministerul Justitiei, "pe care o avem de atita timp".

Avize negative

Ministerul Economiei elaborase un proiect de lege prin care aveau dreptul la actiuni atit salariatii de la momentul privatizarii, cit si cei care au lucrat in companie in perioada 1997-2004. Proiectul s-a lovit insa de opozitia ministrului Justitiei, Monica Macovei, care a spus ca nu pot beneficia de actiuni si fostii salariati, si nu a primit avizul din partea ministerului in cauza. Ministerului Economiei i s-a cerut un punct de vedere de la Consiliul pentru Combaterea Discriminarii. Institutia si-a dat avizul negativ, pe motiv ca s-ar fi putut crea premisa sa ceara actiuni si salariatii care au lucrat in sectorul petrolier si inainte de 1997, anul infiintarii Petrom.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.