Sub presiunea apropierii momentului in care Romania va adera la Uniunea Europeana, pulsul imobiliar autohton se accelereaza pina la niveluri limita

Ansambluri rezidentiale, blocuri - turn sau apartamente luxoase in vile ce garanteaza atmosfera mediteraneeana pe pamint mioritic, se lanseaza pe banda rulanta, la fel cum salile bucurestene de expozitii se aglomereaza cu tirguri si machete de case. Cele mai recente proiecte imobiliare bucurestene sint impresionante, unele dintre ele presupunind investitii de pina la 300 milioane de euro.

O radiografie executata rapid asupra celor mai noi oferte cu care agentiile specializate defileaza prin tirgurile de profil, arata ca investitorii sint tot mai convinsi ca apetitul imobiliar al romanilor este departe de a fi saturat. Proiecte ca Neopeninsula, Asmita, Belvedere, Ibiza Sol, Liziera Residence, InCity ori Emerald arata ca a investi 30 milioane de euro sau 300 milioane euro este aproape totuna din moment ce rezultatul este acelasi: un cistig cu mult peste banii investiti.

INVESTITIE RECORD

Luna noiembrie va marca debutul oficial al lucrarilor la ansamblul NeoPeninsula, proiect demarat de Neocity Group Romania. Situat in partea de est a Bucurestiului, in zona Heliade intre Vii, strajuit de riul Colentina si de Lacul Fundeni, complexul NeoPeninsula necesita o investitie ce se ridica la 300 milioane de euro. Astfel, pe un teren de peste 140.000 mp se vor construi 16 blocuri - turn cu pina la 24 de etaje (cea mai mica cladire va avea doar 14 nivele) care vor totaliza 2.700 de garsoniere si apartamente cu pina la 4 camere, precum si locuinte penthouse. Potrivit dezvoltatorilor, primele doua turnuri vor fi date in folosinta in urmatoarele 18 luni. Complexul va dispune de 50.000 mp de spatiu verde, de 3.590 locuri de parcare, precum si de zone comerciale si de agrement.

BLOCURI CU PINA LA 24 DE ETAJE

O investitie insemnata, in valoare de 100 milioane de euro, a fost demarata de catre dezvoltatorul imobiliar indian Asmita. Pe o suprafata de 27.000 mp, compania va construi 7 cladiri cu 16, 20 si 24 de etaje, care vor totaliza 788 de apartamente, locatarii acestora urmind sa aiba la dispozitie 823 de locuri de parcare. Ansamblul este situat in zona delimitata de Splaiul Unirii si Lacul Vacaresti. Prima parte a proiectului va fi finalizata in septembrie 2008, cind vor fi livrate trei cladiri cu 328 de apartamente.

Urmatoarele patru cladiri vor fi date in folosinta in mai 2009. Printre facilitatile oferite de complex se numara un supermarket, o banca, o gradinita, un salon de infrumusetare, o curatatorie ecologica, o sala de fitness si un restaurant. Preturile locuintelor (garsoniere pina la apartamente cu doua camere) pornesc de la 51.497 euro si ajung la 180.776 euro fara TVA. Astfel, un apartament cu doua camere (73 mp suprafata construita, 16,83 mp terase si 24 mp spatii comune) costa intre 81.367 euro si 99.812 euro, la care se adauga TVA.

APARTAMENTE LINGA PADURE

In apropierea Scolii Americane se dezvolta proiectul Liziera Residence, care presupune o investitie de 35 milioane de euro. Dezvoltat de catre Ferco Investments, ansamblul este situat pe Soseaua Pipera - Tunari, fiind amplasat chiar linga padure. Pina in 2008 se vor construi patru blocuri (cu 7 - 10 etaje) ce vor cuprinde 176 de apartamente: 48 de apartamente cu doua camere, 102 cu trei camere, 16 cu patru camere, 9 duplex-uri cu 4 camere si un penthouse. Finisajele presupun usi metalice la intrare, parchet triplustratificat din lemn, timplarie de aluminiu cu geam termopan low-e.

Complexul va dispune si de o parcare subterana cu o capacitate de 267 de locuri, un centru comercial, un club de fitness si spatii de joaca pentru copii. Suprafata totala construita a complexului va fi de 52.000 mp. In Liziera Residence, un apartament cu 2 camere (105 mp suprafata construita si 17 mp terasa) costa 163.000 euro, o locuinta cu trei camere (144 mp suprafata construita si 12,5 mp terasa) se vinde cu 223.204 euro, in vreme ce penthouse-ul (213 mp suprafata construita si 257 mp terase) costa 737.500 euro. Preturile cuprind TVA.

CARTIERE REZIDENTIALE IN PARTENERIAT

80 milioane de euro este suma pe care Anchor Grup, compania care detine centrele comerciale Bucuresti Mall si Plaza Romania, si Summa, companie internationala de constructii, o pun la bataie pentru construirea a doua ansambluri rezidentiale. Cel dintii proiect, InCity Residence, este situat pe Calea Dudesti si va oferi aproximativ 500 de apartamente (garsoniere, apartamente cu pina la 5 camere si duplex-uri), cu suprafete cuprinse intre 50 si 250 mp. Complexul va fi format din patru cladiri cu 17 etaje si va pune la dispozitia locatarilor un centru de fitness, o gradinita, precum si spatii verzi si parcuri. Ansamblul se va finaliza in prima jumatate a anului 2008. Celalalt proiect, Emerald Residences, este localizat in zona Floreasca si cuprinde 280 de apartamente, inclusiv locuinte tip triplex. Constructia acestuia va fi terminata la sfirsitul anului 2007.

ATMOSFERA CU PARFUM DE MEDITERANA

Al cincilea proiect in Romania al grupului Ibiza House reprezinta o investitie estimata la 67 milioane de euro. Ibiza Sol se va dezvolta in nordul capitalei, in zona rezidentiala Baneasa, mai exact in spatele Scolii Americane.

Ansamblul beneficiaza de o arhitectura aparte, respectiv blocuri "mediteraneene" cu 4 nivele ce cuprind 304 apartamente de lux (76 apartamente cu doua camere, 144 cu trei camere si 84 cu patru camere). Acestea se vor vinde la preturi cuprinse intre 165.500 euro si 233.000 de euro, fara TVA. Pardoselile din spatiile locuibile vor fi din parchet triplustratificat de fag, terasele exterioare vor fi placate cu gresie portelanata, livingurile vor fi prevazute cu cite un semineu din fonta cu geam rezistent la temperaturi ridicate, toate camerele vor avea aer conditionat, iar bucatariile si baile vor fi livrate complet utilate si mobilate.
Pe linga cele 14 blocuri, amplasate in forma rectangulara, vor exista 12.000 mp de gradina, doua piscine, un teren de minigolf si doua cladiri multifunctionale. Complexul va fi finalizat in mai 2008.

AMFITEATRUL BELVEDERE, ALIAS CARTIERUL GERMAN

Ca pe oricare alta piata care genereaza sume impresionante de bani, piata imobiliara devine transparenta doar atunci cind se doreste lucrul acesta sau cind cineva o deconspira. De ceva vreme, se tot vorbeste "pe la colturi" de un nou cartier rezidential menit sa rupa gura tirgului: Cartierul german, asa i se spune si asa este discutat proiectul amplasat pe Soseaua Pipera-Tunari si care va fi demarat din primavara anului viitor.

Belvedere Rezidential, numele oficial al proiectului, este o investitie a Rotary Constructii si a carei valoare de piata se ridica la 100 milioane de euro. Terenul care va gazdui acest ansamblu masoara 154.000 mp si apartine societatilor Stradal si Sere BB International. Ansamblul este compus din patru imobile cu regim de inaltime variabil. Cladirile vor fi alcatuite din trei tronsoane diferite, ultimul nivel al fiecarui tronson dispunind de cite doua apartamente duplex cu terase retrase succesiv catre lac.

"Ansamblul va cuprinde 600 de apartamente cu doua si pina la cinci camere, inclusiv duplex-uri. Modul in care a fost proiectat acest ansamblu este intr-adevar de inspiratie germana. Complexul va dispune de un club, un "after school", gradinita, spatii comerciale si 800 locuri de parcare", ne-a declarat Business Development Manager in cadrul Rotary Constructii, Gabriel Paun. Potrivit acestuia, apartamentele vor avea suprafete cuprinse intre 70 si 200 mp, preturile de vinzare fiind de aproximativ 1.400 euro/mp. Ansamblul se va finaliza in circa doi ani.


Despre autor:

Sursa: Prezentonline.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.