Apartamentele din noile cartiere rezidentiale sunt achizitionate in proportie de 60% de investitori straini. Acestia spera sa obtina bani buni peste doi, trei ani din inchiriere sau din vanzare
Romanii se confrunta cu o avalansa de cartiere rezidentiale, care propun spre vanzare apartamente in blocuri noi. Preturile pe metru patrat variaza intre 1.000 - 15.000 de euro plus TVA, insa nu exista locuinta, nici macar garsoniera, care sa coste mai putin de 80.000 de euro, cu tot cu TVA. Daca pentru un roman este o suma considerabila, pentru un cetatean strain nu este mare lucru. Aceste locuinte sunt aproape inaccesibile romanilor, chiar daca apeleaza la credite bancare, pentru ca, in cea mai buna varianta, cel care ia un credit trebuie sa aiba un venit de aproximativ 1.200 de euro pe luna, pentru a putea lua un credit de 60.000 de euro timp de 25 de ani.

"Aproximativ 65-70% din cele 802 apartamente cuprinse in ansamblul rezidential Asmita Gardens au fost achizitionate de catre investitori straini, care le vor revinde sau le vor inchiria, dupa ce proiectul va fi finalizat", a declarat Atena Tiplic, residential sales la compania Imobiliare Colliers, promotorul proiectului. Situatii similare se intalnesc si in celelate proiecte lansate pe piata.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.