OMV va investi pana in 2011 un miliard de euro in Rafinaria Petrobrazi pentru a tripla productia anuala de motorina si pentru a mari capacitatea de rafinare de la 4,5 milioane tone in 2005, la 6 milioane tone in 2011, a declarat la Viena, presedintele OMV, Wolfgang Ruttenstorfer.

Potrivit lui Ruttenstorfer productia anuala de motorina de la Perobrazi va ajunge de la 700 de mii de tone la 2, 1 milioane de tone. Concomitent cu capacitatea de rafinare de la Petrobrazi va trebui sa creasca si rata de utilizare a rafinariei de la 69% la 94% in 2011.

"Marim productia de motorina deoarece au crescut vanzarile de masini care utilizeaza acest combustibil", a spus Ruttenstorfer, citat de NewsIn.

Presedintele OMV a adaugat ca sume de ordinul sutelor de milioane de euro vor fi investite si in cealalta rafinarie a Petrom , Arpechim, dar investitiile in dezvoltarea Arpechim depind de privatizarea Oltchim. in opinia reprezentantului OMV, desi grupul pe care il reprezinta nu este interesat sa participe la privatizrea combinatului valcean, "este foarte important cum se va face aceasta privatizare, deoarece principalul furnizor pentru partea de petrochimieide la Arpechim este Oltchim".

Potrivit lui Ruttenstortfer, OMV vrea sa isi dubleze capacitatea de rafinare de la 500.000 de barili pe zi la un milion de barili pe zi, pana in 2010. " Cresterea capacitatii de rafinare se va face prin investitii in modernizarea rafinariilor pe care le avem, dar si prin achizitii" a subliniat responsabilul OMV.

La sarsitul anului 2004, grupul austriac OMV a preluat pachetul majoritar de actiuni al Petrom, valoarea tranzactiei fiind de 1,5 miliarde euro. Grupul austriac a achitat statului 669 milioane euro pentru achizitia directa a 33,34% din actiunile Petrom si a participat cu 830 de milioane euro la majorarea capitalului social prin care a dobandit participatia majoritara.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.